Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i mostrar publicitat i continguts del seu interès. En continuar navegant, considerem que accepta el seu ús.
Vostè es troba a: Inici > Política >

Podemos, el Partit X i PACMA han superat ja les 15.000 signatures que necessitaven per presentar-se a les eleccions

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Dimarts, 13 de octubre de 2015 | 15:34
25M
Podemos, el Partit X i PACMA han superat ja les 15.000 signatures que necessitaven per presentar-se a les eleccions
Política 14/04/2014 18:05
Podem, el Partit X i PACMA han superat ja les 15.000 signatures que necessitaven per presentar-se a les eleccions
Podemos, el Partit X i el Partit Animalista PACMA han aconseguit ja superar les 15.000 signatures que necessitaven reunir per poder presentar-se a les eleccions al Parlament Europeu del proper 25 de maig, segons estableix la llei electoral.

La legislació vigent assenyala que els partits que vulguin presentar-se als comicis hauran de ser avalats per 50 càrrecs públics electes o, en defecte d'això, per la signatura d'almenys 15.000 ciutadans, repte al que s'enfronten els partits que no compten amb representació en les institucions o que es presenten per primera vegada a una cita electoral.

 

La Junta Electoral Central ha establert que les candidatures han de presentar-se des d'aquest dimecres fins al dia 21. Durant aquest període, els partits han de registrar la seva llista electoral completa amb 54 candidats i els corresponents avals. Un mateix ciutadà no pot donar la seva signatura per a diverses candidatures i, per fer-ho de forma electrònica, les signatures hauran de realitzar-se amb un certificat reconegut per l'INE.

 

Aquest dilluns, Podemos, la candidatura del qual encapçala el professor i tertulià Pablo Iglesias, ha anunciat que ja ha aconseguit reunir els 15.000 avals i segueix rebent signatures de ciutadans disposats a avalar la seva candidatura.

 

També el Partit X ha superat "amb escreix" les signatures necessàries per presentar-se a les eleccions i ha revelat que, quan encara falta una setmana perquè conclogui el termini legal, són més de 20.000 els avals recollits. Ara, la candidatura encapçalada per l'informàtic Hervé Falciani s'ha proposat recol·lectar mitjançant el sistema de 'crowfunding' 60.000 euros per a la campanya electoral.

 

En la mateixa situació es troba el Partit Animalista, que ha aconseguit ja les 40.325 signatures, segons han explicat a Europa Press fonts de la formació. PACMA té previst presentar la candidatura dimecres que ve enfront del Congrés dels Diputats amb una foto en la qual els membres de la llista estiguin acompanyats d'animals.

Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1