El Suprem anul·la quatre articles del Reglament dels Centres d'Internament d'Estrangers

|

El Suprem anul·la quatre articles del Reglament dels Centres d'Internament d'Estrangers

El Tribunal Suprem ha anul·lat quatre articles del reglament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIES) en entendre que contradiuen el dret europeu, la Llei d'Estrangeria i la jurisprudència del Tribunal Constitucional.

El Ple de la Sala Tercera ha admès per majoria parcialment els recursos de SOS Racisme, la Federació Andalusia Acull i l'Associació Proderechos humans contra el Reglament de funcionament i règim interior dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIES). En concret, ha anul·lat el paràgraf segon de l'article el 7.3, el paràgraf K del 16.2, el 21.3 i el 55.2 paràgraf 1.

Els magistrats entenen que els dos primers articles del Reglament contradiuen la Directiva europea 2008/115, que en el seu article 17.2 reconeix el dret de les famílies internades tot esperant expulsió al fet que se'ls faciliti el seu allotjament separat que garanteixi un grau adequat d'intimitat.

En relació amb l'article 21.3 del citat Reglament, els magistrats han considerat que aquest precepte és contrari a la Llei d'Estrangeria de 2000, que no permet un nou internament per qualsevol de les causes previstes en un mateix expedient d'expulsió.

La sentència, el contingut íntegre de la qual es coneixerà en els propers dies, recull que l'últim article, el 55.2 en el seu paràgraf primer que permetia els registres personals fins i tot amb nu integral excedeix de la pròpia Llei d'Estrangeria i de la jurisprudència del Tribunal Constitucional mentre que establia dos supòsits diferenciats -raons de seguretat o l'existència de motius per creure que l'intern amaga objectes o substàncies prohibides- quan "haurien de ser concurrents".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH