El PP va destruir el disc dur d'un dels portàtils de Barcenas

|

Bárcenas

El Partit Popular ( PP ) va destruir l'abril del 2013 el contingut dels discos durs dels dos ordinadors que el seu extresorer Luis Bárcenas va utilitzar a la seu del carrer Gènova de Madrid per assignar-los un altre treballador , un cop es va arxivar la denúncia per robatori que l'exsenador va presentar contra la formació .

El PP reconeix que els discs durs que utilitzava Bárcenas ( un d'un PC de la marca Toshiba i un altre d'un Apple ) van ser " destruïts , un cop que va adquirir fermesa la resolució judicial que denegava la devolució " arran de l'arxiu de la denúncia que l'extresorer va presentar davant el Jutjat d'Instrucció número 21 de Madrid .

El Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional , en el qual s'investiga la suposada comptabilitat B del PP , ha procedit avui al bolcat del contingut dels dos ordinadors perquè siguin confrontats amb la suposada comptabilitat B que Bárcenas va facilitar el 15 de juliol al jutge Pablo Ruz en un llapis de memòria USB .

Es tracta , segons l'acta de la diligència , d'un PC de la marca Toshiba Libretto 100 CT que ha estat enviat sense disc dur per " haver estat extret amb anterioritat" i d'un Macintosh MacBook Pro amb disc dur marca Toshiba que conté 500 gigues de contingut que han procedit a ser descarregats i analitzats . Aquest últim presentava " signes evidents en els cargols de subjecció que podia haver estat extret o canviat amb anterioritat" , segons l'acta del secretari judicial , Javier Ángel Fernández - Gallardo .

ACUSA BÁRCENAS DE MENTIR

L'escrit del PP , signat pel seu advocat , Alberto Durán , sosté que és "absolutament fals" que la suposada comptabilitat B aportada per Bárcenas al jutge el passat 15 de juliol s'hagués extret del Toshiba a través d'un 'pen drive' , com declarar l'extresorer , perquè " aquest ordinador , per la seva antiguitat , no té port USB algun".

En relació amb el disc dur de l'Apple , assenyala que va ser substituït en octubre de 2012 per Bárcenas, pel que el PP "no ha tingut a la seva disposició l'esmentat disc , sinó el nou que l'imputat va instal · lar a l'octubre de 2012 , i que ha estat destruït ( ... ) per a la posada en ús per una altra persona " .

El PP justifica la destrucció dels dos discs durs en que Bárcenas va deixar d'utilitzar aquest equip i va ser "assignat" a un altre treballador i reintegrat al "sistema general" per " reformatar i disposar-lo per la seva possible assignació a un altre usuari". "Aquesta pràctica s'aplica també a mitjans d'emmagatzematge massiu d'informació , qualsevol que sigui el seu format , com amb 'pen drives ', CD , DVD , discs durs externs , etc. En cas d'equips que hagin estat utilitzats per persones que haguessin pogut manejar informació sensible , es procedeix a la destrucció dels sistemes d'emmagatzematge, d'acord al protocol que s'aporta ".

En aquest sentit , la formació destaca que va complir en tot moment la ' Guia sobre emmagatzematge i esborrament segur d'informació " elaborada el 1989 per l'Observatori de la Seguretat de la Informació de l'Institut Nacional de Tecnologia de la Comunicació ( INTECO ) del Ministeri d'Indústria .

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH