1.060 empreses catalanes han traslladat la seva seu social a Madrid

|

Les societats mercantils creades al febrer augmenten un 3,7%

El conseller d'Economia i Hisenda de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa que des de 2010 on total d'1.060 empreses catalanes han canviat el seu domicili social a Madrid.

Segons ha explicat, Catalunya és la regió des d'on més empreses s'han traslladat a la comunitat madrilenya, tant pel volum dels negocis com per la grandària dels mateixos.

Ossorio ha assegurat que durant aquest període un total de 4.954 companyies del conjunt d'Espanya han canviat el seu domicili social a Madrid, un fet que ha atribuït, sobretot, a l'eliminació de traves als empresaris.

Per al conseller, aquestes dades --que procedeixen d'un informe elaborat per Axesor basat en informació obtinguda del Butlletí Oficial del Registre Mercantil (Borme)-- posen de manifest que les polítiques de la comunitat funcionen.

"Les polítiques liberals basades en l'austeritat i l'estabilitat pressupostària, combinades amb polítiques de rebaixes selectives d'impostos i la reducció de traves burocràtiques per a l'engegada de nous negocis, genera un entorn més favorable per a les empreses", ha defensat.

En concret, s'ha referit a l'eliminació de traves en el lector comercial pel que fa a horaris comercials i llicències urbanístiques.

En matèria d'impostos, ha aclarit que encara que Madrid és la comunitat amb la fiscalitat més baixa de tota Espanya --el que, al seu judici, incideix a l'hora de traslladar-se a la regió--, això no afecta directament a les empreses, ja que ho prohibeix la llei del sistema de finançament per evitar competència entre les comunitats autònomes.

COMUNITATS

Un total d'1.060 empreses que s'han traslladat a Madrid procedien de Catalunya, la qual cosa suposa el 21,4% del total, mentre que 784 tenien la seva seu a la Comunitat Valenciana (15,8%).

Li segueixen Andalusia ,amb 763 (15,4%); Castella-la Manxa, amb 639 (12,9%); Castella i Lleó, amb 359 empreses, el País Basc amb 255; Illes Balears, amb 211, i Illes Canàries, amb 203.

El 60 per cent de les empreses que durant aquests anys han canviat el seu domicili social tenen una facturació inferior als 5 milions d'euros anuals, mentre que el 9,5 per cent presenta una facturació superior i el 30 per cent es desconeix el volum de negoci.

De les quals tenen uns ingressos superiors a cinc milions d'euros anuals, una de cada quatre procedeix de Catalunya, i Andalusia és la segona que més empreses aporta a aquesta categoria.

Segons ha precisat el conseller, des del començament de 2013 fins a maig han establert el seu domicili social a Madrid un total de 553 empreses, mentre que al llarg de 2012 ho van fer 1.731 empreses; en 2011, 1.181, i en 2010, 1.489.

Ossorio també ha assenyalat que durant el primer semestre de l'any la Comunitat de Madrid ha creat 10.898 societats mercantils, la qual cosa representa el 21,3 per cent del total nacional (51.229).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH