Vueling bat rècords amb retards en sis aeroports diferents

|

Vueling

Dubrovnik, Amsterdam, Venècia, Malta, Milà i Eivissa, dues vegades. Són aquests els aeroports on Vueling ha registrat en els últims dies elsm ayores retards en els seus vols, deixant "tirats" als passatgers, segons ells mateixos lamenten a les xarxes socials. Fins a 31 hores van haver d'esperar els qui gaudien de les seves vacances en Dubrovnik, ciutat de la costa croata.

Flight Stats elabora, a nivell mundial, un informe mensual en el qual detalla un rànquing de puntualitat de les companyies, basat en el percentatge de vols que van arribar en hora. En el cas europeu, Vueling ocupa el lloc 44 de les 50 companyies preses en consideració. En concret, el 78% dels seus més de 14.000 vols van arribar en horari, per sota de la mitjana, que se situa en el 85%, registrada entre les companyies que operen en el mateix espai. El 6,31% dels vols de l'empresa, a més, va registrar en aquest mes un retard de més de 45 minuts, enfront d'una mitjana del 4%.

Un portaveu de Vueling explica al diari El Confidencial que no es tracta de retards fora de la norma: "Estem en temporada alta i operem 500 enlairaments diaris amb una flota de 70 avions", assegura. Per respondre a l'augment de viatgers, la companyia augmenta el nombre d'avions en circulació i el d'hores de vol de cadascun: a més demanda, major oferta. No obstant això, les dades no concorden amb aquestes explicacions.

En alguns dels casos registrats en els últims dies, Vueling ha hagut de recórrer a noliejar avions d'altres empreses del sector, que es tracta d'alguna cosa "absolutament normal", asseguren des del seu departament de comunicació. D'aquesta manera, ha utilitzat vols d'AirEuropa, Neos o HiFly Malta per recuperar als passatgers afectats pels retards.

ACUMULACIÓ DE RETARDS


No obstant això, els problemes sorgeixen quan hi ha incidències. Segons els experts, aquest tipus d'actuacions té una explicació: "Un cas com el de Dubrovnik s'hauria pogut solucionar en poques hores utilitzant un dels avions de reserva, i no sembla normal que es recorri constantment a altres companyies per 'rescatar' a passatgers en els aeroports". La companyia assegura que és un costum "normal" en el sector, alguna cosa que totes les fonts del sector consultades han negat.

Una persona propera a l'empresa confessa al Confidencial que "els avions de Vueling estan volant al màxim. Tenen escales de mitja hora, i quan alguna cosa es retarda, afecta a tota la rotació, amb el que una incidència a primera hora pot acumular molt retard". L'acumulació de retards fa que fallin avions en les línies 'normals' i que, malgrat el seu cost, es prefereixi recórrer a aeronaus d'una altra companyia. Una altra font del sector explica que el que ocorre en un sistema de programació de vols 'punt a punt' és forçar al màxim l'aprofitament de les aeronaus, prova d'això va ser que va resultar impossible disposar d'un avió de reserva de la pròpia companyia o noliejar un avió d'una altra aerolínia fins a 30 hores després.

En l'últim any, Vueling ha mantingut a flotació el nombre de vols de IAG, grup nascut de la fusió entre Iberia i British Airways. Al juliol d'aquest any el nombre de passatgers transportats en els seus avions ha augmentat un 32,8%, alguna cosa que es redueix a un 0,5% si no es consideren els qui van volar amb Vueling.

Entre les grans companyies ?de més de 10.000 vols- que operen a Europa, Vueling ha estat, en el mes de juliol i segons les dades de Flight Stats, la segona quant a retards majors de 45 minuts, a l'una amb Aeroflot. L'avança solament la seva companya de grup, British Airways.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH