Hisenda diu al Govern que amb l'objectiu de dèficit s'ha actuat conforme a la Llei

|

Cristobal Montoro

El Ministeri d'Hisenda ha recordat a la Generalitat, després de l'anunci per l'Executiu català que presentarà un recurs per la modificació del dèficit d'aquest any, que l'important és el compliment de l'objectiu de dèficit i que es "ha actuat conforme a la llei", han informat a Europa Press en fonts del gabinet dirigit per Cristóbal Montoro.

Aquestes mateixes fonts han subratllat que la Llei d'Estabilitat Pressupostària "és bastant clara", especialment en els seus articles 15 i 16, referents a l'establiment dels objectius d'estabilitat pressupostària i de deute públic per al conjunt d'Administracions Públiques i individuals per a les comunitats autònomes.

L'article 16 de la norma assenyala que, aprovats pel Govern central els objectius d'estabilitat pressupostària i de deute públic en les condicions establertes en l'article 15 de la Llei, el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques formularà una proposta d'objectius d'estabilitat pressupostària i de deute públic per a cadascuna de les comunitats autònomes.

El Govern central fixar els objectius d'estabilitat pressupostària i de deute públic per a cadascuna d'elles, afegeix l'article, a partir de l'esmentada proposta i previ informe del Consell de Política Fiscal i Financera, que s'ha de pronunciar en el termini improrrogable de quinze dies de la recepció de la proposta a la Secretaria del Consell de Política Fiscal i Financera de les Comunitats Autònomes.

Respecte a la decisió de prorrogar els pressupostos de Catalunya per a 2013 per part del Govern, Hisenda considera que és una figura "perfectament vàlida".

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat aquest dimarts que el Govern prorrogarà els pressupostos per a 2013 i que ha autoritzat la Conselleria d'Economia a presentar un requeriment contra l'Estat perquè modifiqui l'objectiu de dèficit per a aquest any, pas previ a interposar un recurs contenciós administratiu.

Aquesta decisió s'ha pres en la reunió monogràfica extraordinària del Consell Executiu, en què el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha presentat un informe per valorar quina opció era la més adequada, després que l'Estat notifiqués la setmana passada que el dèficit per a Catalunya d'aquest any és del 1,58%.

En concret, el requeriment és contra l'acord del Consell de Ministres que aprova un objectiu d'estabilitat pressupostària per als exercicis que van des del 2014 fins al 2016, i contra l'acord que fixa un dèficit per a les autonomies del 1,3% per al 2013 , que el president català ha qualificat d '"injust i il · legal".

El recurs es basa, segons Mas, en què la Llei d'Estabilitat Pressupostària sosté que els dèficits del Govern s'han de repartir de manera "proporcionada entre autonomies i el conjunt de l'Estat, i ara no és així".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH