La nova Masia, acabada al mes de juny

|

Les obres de construcció de la Masia-Centre de Formació Oriol Tort, la nova residència d'esportistes ubicada al bell mig de la Ciutat Esportiva, avancen segons els terminis fixats i que preveuen tenir acabada la instal?lació aquest pròxim mes de juny i entrarà en ple funcionament la temporada vinent.

Durant els mesos d'estiu s'habilitarà amb tot el mobiliari i accessoris i es començarà a fer el trasllat dels primers residents. Les obres d'acabament del nou edifici han anat a càrrec de l'empresa MCM Renting, amb un cost de 9 milions d'euros, i haurà tingut una durada de 17 mesos, des del mes de desembre del 2009.

L'edifici tindrà una superfície construïda total de gairebé 6.000 metres quadrats, distribuïda en cinc plantes, entre les quals una planta soterrània, i amb capacitat per a 123 places, 83 de les quals seran destinades a residents. Les 40 restants seran per a concentracions d'equips professionals.

L'actual Masia, la Masia de Can Planes, que està al costat de l'Estadi, té una superfície de 610 metres quadrats distribuïts en dues plantes i unes golfes, i s'hi allotgen 60 esportistes, 12 dels quals dormen a la mateixa residència i 48 en les habitacions situades al gol nord del Camp Nou.

Pràctica i confortable

La funcionalitat i la racionalitat són dos conceptes que s'han volgut remarcar en les habitacions destinades als residents, que es distribuiran en espais de quatre i dos llits. Aquestes habitacions ?totes exteriors? estaran ubicades en dues plantes de la nova residència. La primera planta té capacitat per a 41 esportistes i la segona, per a 42. En cada habitació, els joves disposaran de llit, armari, escriptori i lavabos. L'estructura de la planta baixa de la nova residència integrarà la cuina, el menjador, els despatxos d'administració, les aules de reforç i l'espai d'esbarjo per als residents. Serà la planta d'accés exterior, amb la recepció i la zona per a visites externes.

En la línia de combinar sostenibilitat amb tecnologia, s'ha optat per una façana que millora el comportament energètic de l'edifici així com també l'aïllament acústic. A banda, incorpora les inicials FCB en tots els panells de vidre que la integren.

Visites per als socis

Un cop s'hagin finalitzat les obres, el directiu de l'Àrea Patrimonial del Club, Jordi Moix, ha explicat que la voluntat del Club és permetre visitar les instal?lacions de la Ciutat Esportiva als socis: "Són els propietaris del Club, és un orgull i volem donar-les a conèixer".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH