La plaça de Pablo Neruda serà un gran espai verd

|

Si els ciutadans de Barcelona opten per la transformació de la Diagonal, en qualsevol de les dues opcions, la plaça de Pablo Neruda es convertirà en un nou gran espai verd.

Així ho ha explicat l'alcalde, Jordi Hereu, que ha manifestat que el que actualment és "una immensa cruïlla de cotxes es convertirà en una immensa plaça" per a tots els barcelonins.

En aquesta illa, situada davant del CEIP Ramon Llull i delimitada pels carrers d'Aragó, Consell de Cent, Sardenya i Marina, hi conflueixen dotze carrils de circulació, que encerclen la plaça de Pablo Neruda.

Amb la reforma, aquest espai passarà de 3.200 a 8.289 m2, majoritàriament de zona verda, que complirà les dues funcions bàsiques que es persegueixen: fer d'aquesta plaça un lloc per passar-hi, però també per estar-hi.

La plaça de Pablo Neruda serà un "punt de trobada i de convivència" per als barcelonins, ha explicat Hereu, i permetrà que el que ara és la part posterior de l'escola es converteixi en una gran entrada principal.

L'actuació, prevista tant en l'opció A com en la B de la reforma, permetrà treure el transport privat en aquesta zona, eliminar els dotze carrils de circulació que creuen aquest espai, i convertir els vianants en els protagonistes.

D'aquesta manera, la futura plaça s'ampliarà i passarà a tenir un únic carril de servei per a l'escola, dos carrils per al transport públic (tramvia) i dos carrils bici. En canvi, la circulació que provingui de la Diagonal es desviarà a banda i banda pels carrers adjacents de l'Eixample i es podrà tornar a incorporar a l'avinguda a partir del carrer de la Marina.

Més informació

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH