El 30% d'EUiA acusa la seva direcció d'incloure "a dit" als seus membres en la llista d'Un País en comú

|

Nuet 2

Des de la corrent intern EUiA-Protagonista han volgut denunciar públicament que defensen "unes formes de fer política i uns plantejaments polítics que amb les imposicions de la direcció actual d'EUiA quedarien excloses del" nou espai ", un País a Comú.


En aquest sentit manifesten que el passat dissabte 18 de març i en el transcurs del Consell Nacional d'EUiA es van fer evidents les "nul·les garanties democràtiques de la direcció actual d'EUiA i especialment del seu coordinador general, Joan Josep Nuet".


Un cop més, el que "teòricament" es defensa amb tanta contundència per "el nou espai",

democràcia radical des de les bases, pluralitat, consensos i respecte, va quedar en res, com ja va passar en el primer consell amb la inclusió a dit, sense acord, de 10 nous consellers i conselleres saltant-se els Estatuts d'EUiA.


En aquest cas, la proposta era de persones que EUiA aportaria a la llista unitària i de consens que es presentaria a les primàries en el marc de l'Assemblea del "nou espai" que tindrà lloc el proper 8 d'Abril. La llista estava inicialment i exclusivament formada per persones properes i de confiança del coordinador general, sense tenir en compte que el Consell, i per tant EUiA en si mateixa, hi ha una segona sensibilitat, EUiA-Protagonista, que va obtenir un suport de prop del 30 % en l'última Assemblea

Nacional d'EUiA.

Finalment, sembla ser que es va acceptar incorporar a algunes de les persones proposades per EUiA-protagonistes, però deixant absolutament al criteri del coordinador qui d'aquestes persones s'inclourien finalment a la llista encapçalada per Xavier Domènech, la qual cosa, per aquest corrent polític "no només és antidemocràtic, sinó que vulnera clarament els estatuts, i els mínims principis interns de gestió de la pluralitat ".

Per als membres d'EUiA-Protagonista resulta molt "preocupant que aquests comportaments antidemocràtics i antiestatutarios es repeteixin constantment en el si dels òrgans de govern d'EUiA".


EUiA-Protagonista vol deixar clar que en la construcció del "Nou espai polític a Catalunya", el seu compromís que és absolutament ferma pel que fa "als mètodes democràtics en la presa de decisions, en la recerca d'acords i consensos, que pensem és una formula imprescindible per fer viable un espai on conviurem sectors, organitzacions i pluralitats diverses ", una cosa que s'ha fet evident en els últims dies.


3.901 INSCRITS DE PODEM PARTICIPEN EN LA CONSULTA D'FACHIN sobre els comuns

AlbanoDante


Cal recordar que Podem ha consultat als seus inscrits aquesta setmana i la participació en la consulta ha ascendit a 3.901 inscrits de la formació domicili, segons han explicat fonts del partit a Europa Press.


Segons els estatuts, perquè la consulta sigui vàlida es necessita un participació mínima del 10% dels inscrits, però aquest 10% dependrà del cens que interpreti l'executiva de Podem: si s'acullen al total dels inscrits --al voltant de 54.000- - no superarien el 10% que sí que obtindrien si s'acullen al cens d'inscrits actius --al voltant de 30.000--.


Malgrat això, des de la direcció s'afirma que s'acolliran a l'article del d ocument organitzatiu de Vistalegre II 'Manar Obeint' que no diu que es requereixi d'una participació mínima per donar valida una decisió.


El text recull que l'Assemblea Ciutadana és el màxim òrgan de decisió i encara que explicita que per variar la forma jurídica o la naturalesa orgànica de la formació es requereix l'aval de "dos terços de les persones inscrites i de dos terços dels cercles actius" , no exposa cap percentatge mínim de participació per a consultes internes.


Les mateixes fonts han aclarit que Podem donar compliment al mandat que han donat els 3.901 inscrits votant a través de la plataforma de participació en línia de la formació estatge.


Els resultats encara s'estan garbellant ja que, en haver votat a través d'una plataforma en línia s'ha de comprovar que les adreces IP que s'han utilitzat per a la votacions siguin correctes, i s'espera que es donin a conèixer en una roda de premsa que Podem oferirà aquest dilluns a les 12.00 hores a Barcelona.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH