El 42% d'afiliats de CCOO de Catalunya aposten pel federalisme

|

CCOO abril


El 42,8% dels afiliats de CCOO de Catalunya aposten perquè Catalunya sigui un Estat dins d'una Espanya federal, mentre que el 40,3% són independentistes, de manera que només un 13,3% es pronuncia per la continuïtat del model autonòmic actual, segons una enquesta sobre opinions i actituds sociopolítiques de l'afiliació del sindicat.


El resultat del sondeig, fet a 7.500 afiliats, indica que l'afiliació de CCOO de Catalunya expressa "la diversitat de la societat catalana dins d'una clara orientació cap a l'esquerra", segons consta en les conclusions.


El 91% de les persones que contesten la pregunta sobre l'afinitat amb formacions polítiques s'identifiquen amb partits d'esquerra: ERC (24,8%) és el partit amb més afinitats, seguida d'Podem (23,8%) i ICV (19 , 8%); pel que fa als grups parlamentaris, SíQueEsPot és el que obté la majoria d'adhesions amb un 50,9%, seguit de JxSí (28,4%) i el PSC (8,9%).


Així, un 85,7% dels afiliats té afinitat amb partits o grups parlamentaris que estan a favor del dret a decidir i que formen part del Pacte Nacional pel Referèndum.


Aquesta majoria d'esquerres és similar a les enquestes de 1998 (88%) i de 2008 (92%), tot i que hi ha tres partits nous (Podem, CUP i Cs), i el sindicat ha destacat la forta disminució de l'afinitat amb el PSC en comparació amb el sondeig de 2009, quan era del 31,5%.


Els afiliats més joves mostren comparativament més afinitat que la resta amb partits més nous; en canvi, a més edat i més antiguitat afiliativa, més afinitat amb ICV.


PROBLEMES SOCIALS


No obstant això, les relacions entre Catalunya i Espanya estan en l'últim lloc entre els problemes més prioritaris per als afiliats de CCOO, que consideren que el principal problema és l'atur i la precarietat.


S'observa una aposta clara pels serveis públics i la recuperació dels que s'han externalitzat, especialment en la sanitat, mentre que s'admet més l'externalització en la gestió de l'educació i la privatització en els serveis socials.


Pel que fa a la política d'entrada d'estrangers, tres quartes parts de les respostes responen a una "actitud oberta", segons el sindicat, encara que té més suport la resposta que aposta per deixar entrar a la mà d'obra necessària i integrar-la, davant optar per obrir fronteres i deixar lliure circulació.


En relació a les prestacions socials, es constata un alt nivell d'acord en la necessitat d'una Renda Garantida de Ciutadania, i els afiliats també estan d'acord en "evitar que hi hagi persones que s'instal·lin de forma permanent en la recepció d'ajudes públiques" .


D'altra banda, coincideixen en les propostes d'increment d'impostos a les rendes altes i les grans fortunes, així com en la reducció de l'IRPF a les rendes baixes i mitjanes, però hi ha una clara divisió d'opinions pel que fa a la rebaixa general d'impostos , ja que un 39,3% està "molt o més aviat d'acord" i un 38,7% està en contra --com més edat, més antiguitat i més nivell d'estudis, més en desacord, així com també els pensionistes- -.


CCOO ha constatat que les persones amb més antiguitat afiliativa són les que expressen opinions que més s'acosten a les posicions del sindicat en temes com la fiscalitat i els serveis socials.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH