El Consell Editorial de Pressdigital Group va ser constituït el 9 de març de 2012 amb el ferm propòsit de garantir als lectors dels nostres diaris digitals la pluralitat, independència i la qualitat informativa dels seus continguts. Aquest òrgan, de caràcter consultiu, assessora els òrgans executius de l'empresa editora, ORNA COMUNICACIÓN SL, en quants assumptes cregui pertinents i les seves decisions s'han de tenir en compte.

Els integrants d'aquest Consell Editorial pertanyen a diferents àmbits relacionats amb els mitjans de comunicació, la cultura, les universitats, la blogosfera, la investigació, la política, el món associatiu i el tercer sector. És un òrgan obert al qual poden incorporar-se, en qualsevol moment, totes aquelles persones que proposi l'empresa editora, el mateix Consell i aquells organismes públics de reconegut prestigi que així ho desitgin.

A ell podran acudir qui consideri que la notícia que els afecta ha pogut vulnerar els seus drets a l'honor, la intimitat o la llibertat d'expressió. Assenyalant específicament que el Consell tindrà la facultat davant la Direcció d'exigir que aquesta garanteixi el dret de rèplica de la persona que es vegi afectada per una informació errònia o s'hagi demostrat per almenys un parell d'opinions dels consellers, com clarament tendenciosa o no veraç.

En la seva presa de decisions, el Consell Editorial tindrà també en compte la línia editorial establerta per l'empresa editora, les normes per a l'edició i els criteris dels professionals que integren la redacció.
Manuel Fernándo González
President del Consell Editorial

Manuel Fernándo González Periodista i Editor

Luís Moreno
Luís MorenoSociòleg, periodista i escriptor

Doctor en Ciències Socials per la Universitat d'Edimburg. Secretari fundador de l'Institut d'Estudis Socials Avançats, precursor institucional de la Unitat de Polítiques Comparades i del present Institut de Polítiques i Béns Públics. Honorary Fellow de la Universitat d'Edimburg, ha estat professor i investigador convidat en diverses universitats europees i nord-americanes, així com Jean Monnet Sènior Fellow en l'Institut Universitari Europeu de Florència. És docent convidat de diversos cursos de postgrau.

Com a sociòleg polític dos són els seus principals camps de recerca comparada: (a) Política social i Estat del Benestar; i (b) Poder i política territorial. Les seves aportacions científiques han incidit en els temes de ciutadania, identitats col·lectives, descentralització, Europeïtzació, federalisme, gobernana multinivell, Model Social Europeu i polítiques i institucions del benestar.

Ha participat en 25 projectes de recerca adjudicats competitivament i 12 contractes de recerca, tots ells finançats per institucionals europees i espanyoles.

Robert Pastor
Robert Pastor Periodista i escritor

Va néixer el 23 de març de 1945 a la ciutat de València. Com a periodista, i entre altres càrrecs ha estat: Cap de secció, i després de tancament de "Deia", diari del País Basc. Director de la revista "Euzkadi", de Bilbao. Director de "Las Noticias", diari de Catalunya. Redactor en cap i posteriorment sotsdirector de "Diari d'Andorra" i finalment director del setmanari "7Dies", del mateix grup de comunicació andorrà Premandsa. Jubilat al 2011, manté col·laboracions periòdiques en Pressdigital, Catalunyapress, Diari d'Andorra i Deia, entre altres mitjans. Com a escriptor, ha publicat una quinzena de llibres en castellà, entre ells la novel·la històrica "Ynessa de Gaxen" (Editorial Ondarribia, Fuenterrabía), la col·lecció de relats "Cuentos" (Edicions Vascão, Argitaletxea) i, en català, els poemaris " Mai no tornaràs a Ítaca, Ulisses" (accèssit del premi Grandalla de poesia en la "Nit Literària Andorrana")" Entre l'aigua i la pedra", tots dos publicats per Edicions del Diari d'Andorra, i el Treball de recerca històrica " Aquí els penjaven", sobre casos i processos de bruixaria a Andorra. Premi "Principat d'Andorra" del Consell General (Parlament). És membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya, de l'Associació d'Escriptors de les valls d'Andorra i del Cercle de les Arts i de les Lletres, del Principat d'Andorra, on resideix des de 1993.

Oscar Hernández Bernalette
Oscar Hernández BernaletteAmbaixador de Carrera

Ambaixador de carrera del Servei Exterior Veneçolà (jubilat).Politòleg, Esment Relacionis Internacionals, egressat de la Universitat Central de Veneçuela (1974-79) i Mestratge en Relacions Internacionals a la Universitat de Califòrnia (1982-84). Diversos cursos d'especialització al llarg de la seva carrera diplomàtica.

Acompliment diferents responsabilitats en el Servei Exterior de Veneçuela des de 1978, sent acreditat amb diferents rangs diplomàtics en les Missions d'Egipte, Estats Units, República Dominicana, Grenada, Brasil, Colòmbia, Ginebra-Suïssa, Haití, Saint Vincent i les Grenadines, Dominica, Antiga i Sant Kitts –Nevis.

Va ser Cap de la Divisió de Cooperació amb el Carib del Ministeri de Relacions Exteriors (MRE) i Director General de Negociacions Internacionals en l'Institut de Comerç Exterior, Coordinador de l'Institut de Cultura i Cooperació de Veneçuela en St. Georges, Grenada (1987-90), cap de l'Oficina comercial de Veneçuela a Colòmbia, Representant altern de Veneçuela davant l'OMC i Organització de Nacions Unides en Ginebra, (1997/2001 Director General d'Economia i Cooperació Internacionals en el MRE, República Bolivariana de Veneçuela – Caracas.

Ha dictat diferents càtedres com a professor convidat en matèries relacionades amb la seva especialitat a les Universitats Al-Azhar (el Caire–Egipte), Central de Veneçuela i Jorge Tadeo Lozano (Bogotà – Colòmbia).

Col·laborador en mitjans de premsa i autor de diverses publicacions: Venezuela y CARICOM (1994); Diplomacia Creativa (1995); La Diplomacia en un Mundo Globalizado ,Decálogo para Diplomáticos(1999) y Las preguntas que usted debe hacerse antes de emigrar(2015). Co-autor en Comercio Electrónico: las fronteras de la ley (1999) y Venezuela en la OMC (1999). Inteligencia Migratoria/Me voy o me quedo (2013).

A més, és articulista del diari El Nacional, Catalunyapress i Veneçuela Analítica.

Miquel Escudero
Miquel Escudero Professor i Escritor

és professor de Matemàtica Aplicada a la Universitat Politècnica de Catalunya. Està doctorat en Matemàtica Aplicada (UPC) i en Filosofia (UB). És autor d’un petit llibre: ‘Homes amagats en fórmules’. Col·labora com articulista en diferents mitjans de comunicació.

Antonio-Carlos Pereira Menaut
Antonio-Carlos Pereira Menaut Catedràtic

Catedràtic acreditat de Dret Constitucional Español i de la UE (2010), i Jean Monnet Chairholderof EU Constitucional Law (1999). Anteriorment ha estat docent també a les universitats de Navarra, Valladolid, Cantàbria i la UNED. Així mateix, ha impartit docència ocasional en altres universitats europees i americanes, com William and Mary College, U. of Valparaíso (Indiana), U. Catòlica de Valparaíso (Xile).

És professor honorari/visitant extraordinari a les universitats de Sant Tomás (Xile); Piura (Perú), Sant Martín de Porres (Perú), Adolfo Ibáñez (Xile), Panamericana (Mèxic), O. dels Andes (Xile).

Entre els temes de recerca que ha desenvolupat destaquen: el procés de constitucionalització de la UE, Teoria Política, Teoria Constitucional, Constitucionalisme Comparat (sobretot, anglès), Federalisme i autonomies. Ha estat investigador principal en cinc projectes de recerca entre 1995 i 2010, i actualment és membre del grup de recerca que dirigeix el Prof. Miguel Abel Souto.

Carrme Freixa
Carme Freixa ZuritaPeriodista i Psicòloga

Co- editora del blog Cicatrices Transgénicas. Escriptora de llibres com "Obre la Boca" les millors receptes sexuals per a gourmets.,"Los Principios de Eva Woman” , "Ellos y nosotras. Tratado contra la mutilación cerebral femenina" i "Claves de la pareja feliz". Especialista en Polítiques d'Usos del Temps per a empreses i institucions. Premi Institut Català de les Dones per Plural informatiu de dones. Directora i presentadora de programes de ràdio com "El asiento de atrás". Ha format part de l'equip de grans professionals com Julia Otero, Jordi Gonzalez, Josep Cuní. Ha col·laborat a La Vanguardia, Yo Dona, Marie Claire, Woman, entre altres publicacions. Ex-presidenta Dones Periodistes de Catalunya. Especialista en Polítiques de Gènere, Polítiques de final de mandat i Comunicació a les Xarxes Socials. Especialista en programes de salut sexual i reproductiva a la sandad pública. Premi T-Inclou-te al blog més inclusiu. Membre del grup coordinador de Feministes de Catalunya. Especialista en Polítiques d'Usos del Temps per a empreses i Institucions.

Estanis Alcover
Estanis Alcover i Martí Periodista i Escriptor

Ha estat president de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal. Ha publicat diversos treballs sobre la premsa de proximitat i imparteix cursos de postgrau a la UAB. Ha estat director de Comunicació i Relacions Exteriors en Hermes Comunicacions, editora del diari El Punt Avui (1993 - 2012). Ha editat el Ràdio Diari de RNE-Ràdio 4 (1977-2002). Ser editor d'Edicions Periòdiques del Barcelonès Nord i director i editor de Revista de Badalona. Actualment és l'editor de l'Butlletí de l'ACPG, newsletter setmanal sobre Premsa, Comunicació, Màrqueting i Publicitat. A més de periodista, és Tècnic de Qualitat per l'Escola de Gestió Empresarial de Girona i Auditor de Qualitat per Aenor. Actualment soci-director de l'Àmbit d'Estratègia i Comunicació; assessor de la presidència de l'ACPG, vocal de la ACED (Associació d'Editors de Diaris en Català); assessor de MIDAS (Associació Europea de Premsa en Llengües Regionals i Minoritàries). assessor de la Revista de Badalona.

Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH