El Consell Editorial de Catalunya Press, Catalunyapress i The Economy Journal va ser constituït el 9 de març de 2012 amb el ferm propòsit de garantir als lectors dels nostres diaris digitals la pluralitat, independència i la qualitat informativa dels seus continguts. Aquest òrgan, de caràcter consultiu, assessora els òrgans executius de l'empresa editora, ORNA COMUNICACIÓN SL, en quants assumptes cregui pertinents i les seves decisions s'han de tenir en compte.

Els integrants d'aquest Consell Editorial pertanyen a diferents àmbits relacionats amb els mitjans de comunicació, la cultura, les universitats, la blogosfera, la investigació, la política, el món associatiu i el tercer sector. És un òrgan obert al qual poden incorporar-se, en qualsevol moment, totes aquelles persones que proposi l'empresa editora, el mateix Consell i aquells organismes públics de reconegut prestigi que així ho desitgin.

A ell podran acudir qui consideri que la notícia que els afecta ha pogut vulnerar els seus drets a l'honor, la intimitat o la llibertat d'expressió. Assenyalant específicament que el Consell tindrà la facultat davant la Direcció d'exigir que aquesta garanteixi el dret de rèplica de la persona que es vegi afectada per una informació errònia o s'hagi demostrat per almenys un parell d'opinions dels consellers, com clarament tendenciosa o no veraç.

En la seva presa de decisions, el Consell Editorial tindrà també en compte la línia editorial establerta per l'empresa editora, les normes per a l'edició i els criteris dels professionals que integren la redacció.
Robert Pastor
Agustín Rodríguez MasPeriodista

És periodista, actual responsable de la comunicació dels aeroports de la xarxa d'AENA a Catalunya. Va iniciar la seva trajectòria el 1982 a la desapareguda Ràdio Minut, una autèntica escola. El seu pare li va inculcar l'amor per la ràdio i per la comunicació. Ha treballat al llarg de la seva carrera en premsa escrita, en diferents emissores de ràdio i en televisió. És amant de les xarxes socials, en les que té perfil a Linkedin, Facebook, Twitter i Instagram. Col·labora amb diverses publicacions digitals. Imparteix classes en diverses escoles de negocis i universitats de comunicació institucional, política i crisi.

Robert Pastor
Robert Pastor Periodista i Escritor

Va néixer el 23 de març de 1945 a la ciutat de València. Com a periodista, i entre altres càrrecs ha estat: Cap de secció, i després de tancament de "Deia", diari del País Basc. Director de la revista "Euzkadi", de Bilbao. Director de "Las Noticias", diari de Catalunya. Redactor en cap i posteriorment sotsdirector de "Diari d'Andorra" i finalment director del setmanari "7Dies", del mateix grup de comunicació andorrà Premandsa. Jubilat al 2011, manté col·laboracions periòdiques en Pressdigital, Catalunyapress, Diari d'Andorra i Deia, entre altres mitjans. Com a escriptor, ha publicat una quinzena de llibres en castellà, entre ells la novel·la històrica "Ynessa de Gaxen" (Editorial Ondarribia, Fuenterrabía), la col·lecció de relats "Cuentos" (Edicions Vascão, Argitaletxea) i, en català, els poemaris " Mai no tornaràs a Ítaca, Ulisses" (accèssit del premi Grandalla de poesia en la "Nit Literària Andorrana")" Entre l'aigua i la pedra", tots dos publicats per Edicions del Diari d'Andorra, i el Treball de recerca històrica " Aquí els penjaven", sobre casos i processos de bruixaria a Andorra. Premi "Principat d'Andorra" del Consell General (Parlament). És membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya, de l'Associació d'Escriptors de les valls d'Andorra i del Cercle de les Arts i de les Lletres, del Principat d'Andorra, on resideix des de 1993.

Carrme Freixa
Carme Freixa ZuritaPeriodista i Psicòloga

Co- editora del blog Cicatrices Transgénicas. Escriptora de llibres com "Obre la Boca" les millors receptes sexuals per a gourmets.,"Los Principios de Eva Woman” , "Ellos y nosotras. Tratado contra la mutilación cerebral femenina" i "Claves de la pareja feliz". Especialista en Polítiques d'Usos del Temps per a empreses i institucions. Premi Institut Català de les Dones per Plural informatiu de dones. Directora i presentadora de programes de ràdio com "El asiento de atrás". Ha format part de l'equip de grans professionals com Julia Otero, Jordi Gonzalez, Josep Cuní. Ha col·laborat a La Vanguardia, Yo Dona, Marie Claire, Woman, entre altres publicacions. Ex-presidenta Dones Periodistes de Catalunya. Especialista en Polítiques de Gènere, Polítiques de final de mandat i Comunicació a les Xarxes Socials. Especialista en programes de salut sexual i reproductiva a la sandad pública. Premi T-Inclou-te al blog més inclusiu. Membre del grup coordinador de Feministes de Catalunya. Especialista en Polítiques d'Usos del Temps per a empreses i Institucions.

estanisalcover
Estanis Alcover i Martí Periodista i Escritor

Ha estat president de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal. Ha publicat diversos treballs sobre la premsa de proximitat i imparteix cursos de postgrau a la UAB. Ha estat director de Comunicació i Relacions Exteriors en Hermes Comunicacions, editora del diari El Punt Avui (1993 - 2012). Ha editat el Ràdio Diari de RNE-Ràdio 4 (1977-2002). Ser editor d'Edicions Periòdiques del Barcelonès Nord i director i editor de Revista de Badalona. Actualment és l'editor de l'Butlletí de l'ACPG, newsletter setmanal sobre Premsa, Comunicació, Màrqueting i Publicitat. A més de periodista, és Tècnic de Qualitat per l'Escola de Gestió Empresarial de Girona i Auditor de Qualitat per Aenor. Actualment soci-director de l'Àmbit d'Estratègia i Comunicació; assessor de la presidència de l'ACPG, vocal de la ACED (Associació d'Editors de Diaris en Català); assessor de MIDAS (Associació Europea de Premsa en Llengües Regionals i Minoritàries). assessor de la Revista de Badalona.

miquelescudero
Miquel Escudero Professor i Escritor

és professor de Matemàtica Aplicada a la Universitat Politècnica de Catalunya. Està doctorat en Matemàtica Aplicada (UPC) i en Filosofia (UB). És autor d’un petit llibre: ‘Homes amagats en fórmules’. Col·labora com articulista en diferents mitjans de comunicació.

joan-ferran-opi
President de consell editorial

Manuel Fernándo González Periodista i Escriptor

Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH