Carmenposadas

L'escriptora repassa les seves fonts d'inspiració, els seus gustos per la lectura i per escriure en una entrevista en què presenta la seva última novel·la, 'La mestra de titelles'

Comenta
Amadeu Carbó

Amadeu Carbó és el co-autor de 'Fins aquí hem arribat' (Edicions Morera), junt amb Jordi Cubillos, i en aquesta entrevista descobreix totes les dates del calendari relacionades amb la mort, com han canviat les tradicions i com s'ha donat l'esquena a la mort.

Comenta
Ovejerofoto
Ovejerofoto

Va ser Marx un entusiasta de la ciència i la tecnologia? Si és així, per què hi ha una esquerra que recela del progrés tecnològic? Félix Ovejero reuneix a "La deriva reaccionaria de la izquierda" (Página Indómita) diferents assajos sobre un corrent esquerrà que s'allunya de les seves fonts intel·lectuals per coquetejar amb la identitat, la religió i qualsevol força que amenaci el progrés.

Foto Esteve Riambau Paco Poch
Foto Esteve Riambau Paco Poch

El historiador i actual director de la Filmoteca de Catalunya repasa en aquesta entrevista els detalls del seu llibre ‘Laya Films i el cinema a Catalunya durant la Guerra Civil’ (L'Avenç).

UnaiSordoComisionesObreras
UnaiSordoComisionesObreras

"A Catalunya cal fugir de la unilateralitat del procés i de la judicialització".

Al Kamandjati Iyad Staiti
Al Kamandjati Iyad Staiti

L'Iyad Staiti és el director de l'escola de música Al Kamandjati, que treballa a Palestina per tal d'acostar aquesta disciplina als nens i nenes, especialment als llocs més desfavorits.

NicolasSartorius
NicolasSartorius

El polític i periodista repassa en el seu nou llibre 'La manipulació del llenguatge' i en aquesta entrevista els enganys de certes paraules, d'alguns polítics i ofereix remeis per no deixar-se enganyar.

MaraCarpio.FotodeDanielLosada
MaraCarpio.FotodeDanielLosada

La perseverança i el xoc cultural són el dia a dia d'aquesta dona de Salamanca que va decidir crear una ONG de suport a les comunitats Massai a Tanzània.

Justo conde fotografía
Justo conde fotografía

Justo Conde (1928) és una llegenda viva del periodisme esportiu. Des dels anys 50 va estar vinculat a la premsa, ja fos en la mítica revista 'Rebote' o al diari 'Dicen...', on les seves cròniques sobre bàsquet es llegien i es rellegeixen avui amb entusiasme.

CarmenMachi 2
CarmenMachi 2

L'actriu que va veure llançada la seva fama gràcies a 'Aida', torna a Barcelona amb 'Cronologia de les bèsties' a demostrar perquè ara ja s'ha convertit en 'La Machi'.

Ludmilavinogradoff
Ludmilavinogradoff

Ludmila Vinogradoff és una de les poques periodistes crítiques amb el règim de Maduro que segueix informant amb llibertat i independència des de Veneçuela. Xerrem amb la col·laboradora de Catalunyapress sobre la situació extrema que afronta el poble veneçolà.

Jaimerosales
Jaimerosales

Jaime Rosales desgrana la tragèdia de 'Petra', el seu nou film i parla de la seva manera d'entendre l'art, el cinema i el procés de creació d'una pel·lícula.

Collell
Collell

A 'Joc d'oficis', Collell fa un recorregut per l'auca política i artística catalana de la segona meitat del segle XX, de la qual el periodista n'ha estat moltes vegades un testimoni directe.

Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH