dissabte, 25 de setembre de 2021
El Covid-19 es convertirà en un refredat comú, segons els experts
dissabte, 25 de setembre de 2021

La creadora de la vacuna d'AstraZeneca, Sara Gilbert, ha explicat que no hi ha res que porti a pensar que l'Covid-19 serà més virulent en un futur, sinó tot el contrari.

Comenta
Desapareixeran les mascaretes de les nostres vides el 2022?
divendres, 24 de setembre de 2021

Tot i la importància que té la mascareta per prevenir i protegir-nos davant contagis per la Covid-19, no és l'únic virus a què aquest producte fa front. Des que es va exigir de forma legal el seu ús, altres patologies com ara la grip també han disminuït el seu índex de contagi.

Comenta
VÍDEO. Un pacient de pneumologia de la Vall d'Hebron de Barcelona es casa a l'hospital
dijous, 23 de setembre de 2021
L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha acollit aquest dijous el casament d'un pacient ingressat a l'àrea de Pneumologia de l'hospital i la seva parella, informa el centre en un comunicat.
Els indicadors del Covid a Catalunya segueixen a la baixa
dijous, 23 de setembre de 2021
Catalunya ha registrat fins aquest dijous 982.945 casos confirmats acumulats de coronavirus des de l'inici de la pandèmia -908.913 amb un prova PCR o test d'antígenos--, 754 més que en el recompte de dimecres, informa la Conselleria de Salut de la Generalitat a través de la seva pàgina web.
Montserrat Febrero:
dijous, 23 de setembre de 2021

L'’alcaldessa del municipi, Montserrat Febrero, després d’esgotar totes les vies possibles per posar-hi una solució afirma "la situació del Centre d’Atenció Primària de Corbera de Llobregat és

insostenible". 


El Remdesivir redueix en un 87% els casos greus de Covid-19 en persones amb patologies prèvies
dijous, 23 de setembre de 2021

Un estudi internacional ha conclòs que el Remdesivir no només ajuda a recuperar-se a les persones que estan greus sinó que és útil per prevenir hospitalitzacions i morts si s'administra en els tres primers dies després de la diagnosi.

Les gotetes en l'aire amb Covid-19 duren més dels pensat i la humitat de l'hivern fa que triguin més a evaporar-se
dilluns, 20 de setembre de 2021

Hi ha una raó simple per això: la taxa d'evaporació de les gotes no està determinada per la humitat relativa mitjana de l'ambient, sinó per la humitat local directament en la ubicació de la gota ", assenyala Soldati.El aire exhalat és molt més humit que l'aire ambient i aquesta humitat exhalat fa que petites gotes s'evaporin més lentament.

Més de 300.000 persones han rebutjat ser vacunats en els darrers 7 mesos
dilluns, 20 de setembre de 2021

El Govern destaca que és impossible donar dades més concretes sobre el rebuig de les vacunes ja que el registre de vacunació REGVACU no fa distincions per motius, no per dosi o marques.

És possible escollir embrions completament sans gràcies a l'ús de l'ADN?
dilluns, 20 de setembre de 2021

Els avenços de la medicina reproductiva són molt grans i s'ha arribat al punt de poder escollir embrions sans i descartar aquells que són defectuosos.

Un nou estudi descobreix que el colesterol genera plaques d'Alzheimer
diumenge, 19 de setembre de 2021

La proteïna s'acumula en plaques insolubles que són un segell distintiu de la malaltia.

Gonzàlez-Cambray anima els majors de 12 anys a vacunar-se contra la covid-19
diumenge, 19 de setembre de 2021

Una de les prioritats del departament és retirar l'obligatorietat de la mascareta més aviat millor.

Salut posarà la tercera dosi a les persones grans que no viuen en residències
dimecres, 22 de setembre de 2021

El doctor Julià Blanco, investigador de l'IrsiCaixa al Campus Can Ruti i que ha acompanyat Cabezas en la roda de premsa, ha dit que el "següent pas" de la tercera dosi serà administar-la en els majors de 65, si bé ha deixat clar que hi ha consens científic que no és necessària en la població general.La setmana passada es va començar a vacunar de la covid-19 amb la tercera dosi les persones que viuen en residències.

El Canet Rock i el Cruïlla demanen aplicar el certificat Covid per a la seva reactivació
dimecres, 22 de setembre de 2021
La directora de festival CanetRock, Gemma Recoder, i el director de Cruïlla Festival, Jordi Herreruela, han demanat aquest dimecres l'aplicació de l'certificat digital Covid per reactivar els esdeveniments multitudinaris com els festivals de música.
Un total de 31 residències catalanes tenen algun cas de covid-19
dimecres, 22 de setembre de 2021
Un total de 31 centres residencials de serveis socials presenten aquest dimecres algun cas actiu de coronavirus entre els residents, set menys que el recompte anterior: 22 residències de gent gran, dos per a persones amb discapacitat, dos centres de salut mental i cinc d'altres recursos, com a centres d'infància i de persones en risc d'exclusió.
Gairebé 70.000 dosi de la vacuna contra la Covid-19 han caducat
dimecres, 22 de setembre de 2021

Defensa que no caducaran més dosis

Un pare acomiada el seu fill de l'empresa familiar per negar-se a rebre la vacuna contra la Covid-19
dimecres, 22 de setembre de 2021

Peter Wishart, director gerent de facelift for Homes, va dir que "no tenia altra opció" que acomiadar el gerent general i al seu fill Daniel dimarts després que les vacunes es fessin obligatòries per als treballadors de la construcció.

El Govern estudia implementar el passaport Covid per facilitar
dimarts, 21 de setembre de 2021
La portaveu de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha assegurat aquest dimarts que estan estudiant la possibilitat d'implementar el passaport Covid a Catalunya per facilitar "noves obertures, com podria ser el cas de l'oci nocturn" i per evitar tancaments en cas d'un hipotètic empitjorament de les dades de la pandèmia.
Les persones amb càncer tenen una resposta immunitària adequada a la vacunació contra la Covid-19
dimarts, 21 de setembre de 2021

"El congrés anual de l'ESMO, celebrat per segona vegada en format virtual aquest any en un esforç addicional per protegir la nostra col·legues, ha dedicat esforços significatius per fer de COVID-19 una prioritat. El fet que hàgim rebut més de 90 resums sobre el tema, amb excel·lents dades, és una clara demostració que això era el correcte ", ha afirmat el director mèdic de ESMO, George Pentheroudakis.

Augmentar els impostos a l'alcohol podria evitar 5.000 morts per càncer cada any a Europa
dimarts, 21 de setembre de 2021

El Regne Unit, la Federació de Rússia i Alemanya, que junts representen gairebé el 40% de totes les vides potencials salvades, i es trobarien entre els principals guanyadors d'aquesta mesura econòmica, assenyala l'informe donat a conèixer aquest dilluns a Copenhaguen (Dinamarca) i publicat a 'Lancet Regional Health-Europe'.

Catalunya registra 532 casos nous per covid, mentre que el risc de rebrot segueix baixant
diumenge, 19 de setembre de 2021

Durant les últimes 24 hores han mort 14 persones.

Un estudi revela que la distància física de dos metres podria no ser suficient per evitar contagis
diumenge, 19 de setembre de 2021

Els investigadors estan aplicant ara aquesta tècnica d'anàlisi a diversos espais ocupats, com aules i entorns de transport.

Podria el Covid-19 haver saltat dues vegades dels animals a les persones?
diumenge, 19 de setembre de 2021

Les primeres seqüències virals, preses de persones infectades a la fi de 2019 i principis de 2020, es divideixen en dos llinatges amplis, coneguts com A i B, que tenen diferències genètiques clau.


The ECONOMY JOURNAL
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH