divendres, 23 de agost de 2019

Abertis guanya 897 milions el 2017, un 13% més

|

Abertis Autopista 1


Abertis ha obtingut un benefici net de 897 milions d'euros en l'exercici 2017, xifra que suposa un augment del 13 per cent en relacioón amb l'any anterior, segons ha informat aquest dimecres la companyia.


Abertis ha millorat les seves principals magnituds durant l'exercici 2017, per sobre de les previsions inicials, amb un benefici net de prop de 900 milions d'euros (+ 24% comparable), un Ebitda de 3.480 milions d'euros (+ 14%), i uns ingressos que, per primera vegada en la història, van superar els 5.000 milions d'euros (+ 13%).


El resultat s'ha vist impulsat per la millora del marge operatiu i per la major aportació del negoci a França i Itàlia, després d'un ampli pla de compra de participacions minoritàries.


El 2017, el Grup ha invertit en creixement més de 3.600 milions d'euros, una xifra rècord en la història de la companyia. D'aquests, prop de 3.000 es van dedicar a creixement inorgànic: adquisicions a França i Itàlia, compra de dues autopistes a l'Índia i l'adjudicació de ViaPaulista al Brasil.


El 2017, el tràfic va continuar amb una tendència a l'alça superant totes les estimacions. La intensitat mitjana diària va créixer en els principals mercats europeus del Grup, amb pujades del 3,9% a Espanya, l'1,5% a França, i el 3,2% d'Itàlia.


En el cas del continent americà, cal destacar l'impuls del trànsit a Xile (4%) i el Brasil (3,2%). Per la seva banda, l'Índia es va apuntar avenços propers al 10%, confirmant-se com una economia amb gran potencial de creixement.


En l'àmbit de la seguretat viària, el conjunt del Grup presenta millores tant en els seus índexs d'accidentalitat (-3,2%) i de mortalitat (-6,1%), com en el nombre de víctimes mortals (-3,4 %). Destaca en aquest sentit Brasil, amb progressos importants en els indicadors de seguretat viària.


Els ingressos d'explotació van arribar als 5.323.000 d'euros en l'exercici 2017, un 13% més respecte a 2016 (re-expressat amb motiu de la reclassificació d'Hispasat com "Activitats interrompudes"), impulsats per l'augment del trànsit i la incorporació al perímetre de nous actius.


El resultat brut d'explotació (Ebitda) va arribar als 3.480 milions d'euros (+ 14%), gràcies, entre altres factors, a la consolidació dels plans d'eficiència en el Grup, que han permès una millora del marge Ebitda, fins a arribar de mitjana el 65,4%.


INVERSIONS


Les inversions en l'exercici 2017 van superar els 3.600 milions d'euros, un rècord històric per a la companyia. D'aquesta quantitat, prop de 3.000 milions d'euros es van dedicar a creixement inorgànic, ja sigui a l'adquisició de noves participacions, com a la compra de nous actius, amb l'objectiu d'estendre la vida concessional de la cartera d'actius.


En el primer cas, cal destacar el reforç a França fins assolir el control del 100% de la seva filial al país. En total, Abertis ha invertit més de 2.200 milions d'euros en aquest projecte de creixement en el principal mercat del Grup. L'operació ha tingut un efecte positiu en el compte de resultats, amb una aportació de 157 milions d'euros al benefici net.


Així mateix, també s'ha incrementat la participació a la filial italiana A4Holding. A través de diferents acords, el Grup ha adquirit participacions addicionals minoritàries fins arribar a prop el 84% del capital de la concessionària de les autopistes A4 i A31, amb una inversió total de 179 milions. En els primers mesos de 2018, el Grup ha continuat amb aquesta estratègia i ja supera el 90% del total del capital d'A4 Holding.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH