divendres, 20 de setembre de 2019

Un biosensor òptic permet detectar ferides cròniques

|

Marcador biolu00f3gico ferides urv

Ho ha desenvolupat la URV.


Investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de la Universitat del Sud d'Austràlia han desenvolupat un biosensor òptic que permet detectar de manera ràpida i fiable la presència d'un marcador biològic present al voltant de ferides cròniques.


El biosensor òptic permet detectar la presència de TNF-a, present en ferides cròniques com úlceres diabètiques dels peus, les úlceres de pressió o les úlceres venoses de les cames.


La detecció i quantificació d'aquest biomarcador és important, ja que la sobreproducció s'associa a la inflamació persistent i la destrucció del teixit.


Es tracta d'una citocina proinflamatòria i es relaciona amb l'estat de cicatrització de les ferides, i té un paper important en la immunitat i la inflamació.


RESPOSTA ÒPTICA


El biosensor s'ha desenvolupat amb un material altament penetrable, amb nanoporus d'una mesura de 50 nanòmetres, la superfície és modificada químicament perquè quedi unida selectivament a biomarcador que es vol detectar.


La unió del biomarcador amb la superfície dels nanoporus causa un canvi en la resposta òptica, que es quantifica mitjançant la tècnica d'espectroscòpia de reflectància interferomètrica, que permet detectar nivells de senyal ínfims.


Actualment, el sensor només s'utilitza en un àmbit experimental, però un cop desenvolupat íntegrament es podria aplicar de manera que el pacinte l'utilitzaria a casa, obtindria dades i enviaria telemàticament al centre de salut per a la seva anàlisi.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH