divendres, 15 de gener de 2021

Es dupliquen els anuncis de joguines en què les menors es preocupen pel seu físic

|

Joguines febrer 1

Alerten d'estereotips de gènere en anuncis de joguines


L'11% d'anuncis de joguines mostra nenes preocupades pel seu aspecte físic, un percentatge que duplica el de la campanya de Nadal anterior en què la cosificació de les menors en la publicitat va ser del 4,2%.


Aquest percentatge inclou accions com pintar-se les ungles, fer-se reflexos de colors en els cabells o aplicar tatuatges o cosmètics, segons l'informe 'La representació dels estereotips de gènere en la publicitat de joguines durant la campanya de Nadal 2017-2018' del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).


El nombre d'estereotips de gènere presents en els anuncis de joguines va créixer fins al 34,7%, trencant la tònica descendent que es registrava des del 2012, sent 2004 l'any amb més presència, al 50,4% d'espots.


L'informe ha analitzat 236 anuncis, a TV3, Super3 i 8TV entre el 10 d'octubre i 6 de gener, dels quals es van detectar 82 amb la presència d'un o més estereotips de gènere: el 63,4% (52) femenins i el 36,6% (30), masculins.


L'anàlisi del nombre total de representacions d'estereotips que contenien aquests anuncis també va mostrar que la majoria de les representacions corresponían a estereotips femenins i que ho feia de manera creixent.


La proporció que s'associa amb el gènere femení va mostrar una tendència a l'augment: el 67,9% d'aquest any va representar un increment respecte a les dues campanyes anteriors, 66,7% i 58,7%, respectivament.


Les representacions d'estereotips que van aparèixer amb més freqüència van ser femenins: nena que juga només amb nenes (22,4%) i nena que juga amb nina (18,7%).


En els estereotips masculins, la publicitat de joguines presentar tres representacions: nens que juguen només amb nens sense interaccionar amb nenes (51,2%), nens que juguen amb cotxes (37,2%) i nens que competeixen en el joc (11 , 6%), que van aparèixer sobretot en joguines d'autopistes i accessoris i vehicles en miniatura.


La publicitat estableix també una relació entre certes tipologies de joguines i les representacions d'estereotips de només un dels gèneres: les nines i els jocs d'imitació de la realitat es vinculen a les nenes, i les autopistes, vehicles en miniatura i jocs de punteria i habilitat, als nens.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH