Transport, habitatge i serveis socials són els temes que més preocupen als barcelonins

|

Informe su00edndica barcelona


La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha presentat aquest divendres l'informe anual de 2017 que recull les principals queixes dels ciutadans i del qual ha destacat com les "més recurrents" la mobilitat, l'habitatge i els serveis socials.


En 2017 la Síndica ha dut a terme 3.522 actuacions, de les quals 1.702 han estat queixes, 1.802 han estat consultes i assessoraments, i en total 265 estaven relacionades amb el transport públic, 170 amb serveis socials i 161 amb habitatge i dignitat, "els tres àmbits que més crítica han aixecat entre la població", ha dit Vilà.


Segons la síndica, les problemàtiques en matèria de transport públic "signifiquen la perpetuació de la insatisfacció dels usuaris que cal tenir en compte", i les relacionades amb l'habitatge, la sindicatura ha identificat dos possibles motius: l'increment dels preus de lloguer i la manca d'oferta pública d'habitatges.


LES QUEIXES MÉS DESTACADES


Sobre el transport públic, les queixes més recurrents han estat les respostes "generalistes i poc individualitzades de les al·legacions que presenten els veïns", l'atenció rebuda per part del personal de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), i la implementació -encara no completa - de la xarxa ortogonal.


De l'habitatge, Vilà ha mostrat la seva preocupació per les 1.026 persones dormint al carrer que es van comptabilitzar el 2017, i ha assenyalat que des de la sindicatura han iniciat una actuació d'ofici que permeti determinar "l'adequació dels mitjans municipals adreçats a la intervenció en aquestes situacions ".


La Síndica de Greuges també ha observat l'augment de preus en el mercat immobiliari de la ciutat i ha demanat als serveis socials que estiguin alerta "per a evitar que les persones més vulnerables, com els majors de 65 anys, perdin el seu habitatge o no visquin en condicions dignes".


Els serveis socials també han liderat el rànquing de queixes i Vilà ha destacat com a més freqüents la "necessitat de millorar l'accés a centres de serveis socials, la reducció de les llistes d'espera i l'atenció a urgències".


Altres crítiques han anat dirigides al Servei d'Atenció Domiciliària (SAD), al qual la ciutadania ha reclamat la millora de garanties d'informació i del servei rebut pels usuaris, ia les llicències d'activitat dels pisos turístics, a les quals la síndica demana "la col·laboració ciutadana per detectar l'oferta il·legal d'allotjaments turístics".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH