La Generalitat desautoritza l'ACA i frena la pujada de l'11,8% de la tarifa d'ATLL

|

Deszalinizadora atll

L'ACA suspèn cautelarment la pujada del 11,8% de la tarifa d'ATLL.


La Generalitat ha desautoritzat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i ha frenant la pujada de l'11,8% de la tarifa d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) per aquest 2018.


Així, la Generalitat frena l'augment de les taxes proposat per la ACA, que, en plena aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, pretenia pujar els preus que havia fixat Acciona, en mans de les quals segueix la gestió de ATLL.


Aquesta pujada del preu suposava el major increment del preu de l'aigua des de 2013. Una proposta que argumentava respondre a la “revisió ordinària quinquennal de la tarifa de la societat concessionària” una vegada transcorreguts els primers cinc anys de vigència “del contracte de gestió” del subministrament d'aigua en alta de ATLL que es preveu en el contracte signat per l'Administració.


El Govern cessat per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució es va comprometre a congelar o almenys palliar aquesta pujada a canvi de la renúncia d'una part del cànon concesional.


Així, el Tribunal Suprem va ratificar el 30 de gener l'anullació del concurs amb el qual es va adjudicar a Acciona la gestió de ATLL, una resolució sobre el recurs de la Generalitat a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).


Amb aquesta operació la Generalitat va dur a terme la major privatització de Catalunya, que va ascendir a 1.000 milions d'euros, i que anava destinada a tapar el forat del dèficit en 2012.


Agbar va denunciar llavors l'adjudicació davant l'Organisme Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) que va acabar donant-li la raó argumentant que Acciona hauria d'haver quedat exclosa del procediment per l'incompliment d'una de les seves bases.


Aquesta operació s'ha vist embolicada en litigis des dels seus inicis i compte ja amb una sentència del Suprem del 12 de març de 2015 segons la qual "Aigües Ter-Llobregat (ATLL) està inhabilitada per gestionar el servei de proveïment en alta" del Sistema Ter-Llobregat.


Això no afecta el servei, ja que en tractar-se d'un contracte de servei públic la prestació queda garantida i el proveïment no es pot interrompre.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH