Jutges, fiscals i funcionaris de Justícia protestaran per reivindicar millores laborals

|


Jutges democràcia

Les associacions de jutges i fiscals i els sindicats de funcionaris CSIF i STAJ han convocat concentracions davant el Ministeri de Justícia i els jutjats per a aquest dimecres i dijous per tal de reivindicar millores laborals.


Els primers a parar seran els funcionaris que es concentraran, a les 13.00 hores de demà dia 4 davant el Ministeri de Justícia, segons han informat STAJ i CSIF per protestar per l ' "actitud" del ministre Rafael Catalá i el seu equip ministerial davant les seves reivindicacions .


Segons assenyala STAJ en un comunicat, aquest departament no compleix l'acord de desembre de 2015 signat amb els sindicats per millorar les condicions de treball i ressalta que "continua amb la seva actitud de no negociar, tot i que la llei els obliga".


Així mateix, titllen de "mentides evidents" les 50 esmenes que ha presentat el PP al Congrés dels Diputats a la Proposició de llei per a la reforma de la Llei orgànica del poder judicial (LOPJ), perquè se suposava que "seria un tràmit urgent "per a la devolució dels permisos als funcionaris de justícia i Jutges i fiscals.


JUTGES I FISCALS A les PORTES DELS JUTJATS

D'altra banda, el divendres seran els jutges i fiscals els que surtin a la mateixa hora a les portes de totes les audiències provincials i jutjats d'Espanya, on el degà, fiscal en cap provincial o algun jutge o fiscal designat llegiran un manifest en el qual demanen a les Corts Generals, al Govern i al Consell General del Poder judicial (CGPJ) que amb "urgència" s'acordin les següents mesures per reforçar la independència judicial; modernitzar l'Administració de justícia; racionalitzar la planta judicial i millorar les condicions professionals, entre altres coses.


L'atur d'aquest divendres donarà començament a les mobilitzacions que ja van anunciar el passat 5 de març les quatre associacions de jutges -Associació Judicial Francisco de Vitoria, Associació Professional de la Magistratura, jutgesses i Jutges per a la Democràcia i Fòrum Judicial Independent-- i les tres fiscals -Associació Professional i Independent de fiscals, Associació de fiscals i Unió Progressista de fiscals--.


LECTURA D'UN COMUNICAT

En el comunicat que es llegirà a les portes dels jutjats, també es fa referència a la LOPJ, ja que no només es demana l ' "impuls immediat" de la modificació d'aquesta normativa per a la recuperació dels permisos i mesures de conciliació de la cursa judicial i fiscal; sinó la retirada d'aquestes 50 esmenes que "coarten l'exercici de la funció judicial i buiden certes competències a l'òrgan de govern dels jutges.


De fet, les associacions exigeixen la presentació d'un projecte o proposició per a la reforma d'aquesta llei pel que fa al CGPJ per garantir que l'elecció dels seus vocals sigui directament pels jutges i magistrats i que s'asseguri "la igualtat de gènere i la representativitat ".


Entre altres coses, els jutges i fiscals demanen al Ministeri de Justícia un pla d'inversió "suficient i prolongat" per convocar almenys 300 places per tal d'incrementar la planta judicial i fiscal i poder equiparar-la a la mitjana europea. També, demanen la convocatòria "immediata i formal" de la Taula de Retribucions amb l'objectiu de recuperar el nivell salarial perdut en 2010 i adequar la retribució a la responsabilitat inherent a la funció.


Pel que fa al Ministeri Públic, s'interessa que es derogui el sistema de terminis màxims d'instrucció mentre no es doti dels mitjans necessaris a aquest efecte; el reforç de la independència de la Fiscalia i la seva autonomia pressupostària, així com que sigui la pròpia Fiscalia General de l'Estat qui formi als seus integrants.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH