Una esquerda gegantesca dividirà Àfrica en dues

esquerda Àfrica


Una enorme esquerda s'ha obert fa pocs dies a l'Àfrica. Travessa camps, carreteres, valls i ha arribat a la reserva Masai. Aquesta gran esquerda ha alarmat us habitants al seu voltant.


Es tracta del resultat d'una sèrie de fenòmens naturals, com el moviment de plaques tectòniques, terratrèmols i erupcions volcàniques.


"Sota aquesta esquerda hi ha una falla en el terreny que està separant l'Àfrica en dues meitats", explica el professor catedràtic de Geodinàmica de la Universitat de Granada.


Esquerda Àfrica febrer


Juan Ignacio Soto assenyala que la divisió del continent és certa: "Sabem que succeirà", només que no sabem quan ". El procés trigarà milions d'anys.


La trobada de la placa africana amb les plaques aràbiga i índia, estan fragmentant el continent africà.L'esquerda travessa la ciutat de Narok i s'estén fins a Nairobi, just a la frontera entre les plaques tectòniques.


La Vall del Rift s'estén per més de tres mil quilòmetres, dividint la placa africana en dues parts: la placa somali i la placa núbia.


Els geòlegs assenyalen que amb aquesta divisió, la major part de l'actual Àfrica estarà en la placa núbia, mentre que Somàlia i parts de Kenya, Etiopia i Tanzània passaran a formar part d'un nou continent en la placa somali.


u00c1frica en 50 millones de au00f1os


Encara que per arribar a l'estat que es mostra en la imatge cal que passin uns 50 milions d'anys.


No és la primera vegada que s'obren esquerdes en sòl africà: ja va succeir en el triangle Afar, que travessa Etiòpia, Eritrea i Djibuti. El procés de divisió va ser el mateix que va portar a la separació d'Àfrica i Amèrica del Sud fa uns 138 milions d'anys.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH