dimecres, 18 de setembre de 2019

Pere Aragonès va pressionar a Jové per gastar 3,4 milions en l'1-O

|

Jove jonqueres aragones erc 06042018

Jové, Junqueras i Aragonès.


La Guàrdia Civil ha descobert analitzant el correu de Josep Maria Jové, l'exnúmero dos d'Oriol Junqueras (ERC) a la Conselleria d'Economia, que aquest exalt càrrec del Govern va realitzar diferents gestions per aprovar una transferència per valor de 3,4 milions d'euros per a campanyes publicitàries del referèndum independentista de l'1-O, atenent la petició de Pere Aragonès, que li va apressar per alliberar aquests diners.


Així es desprèn de l'informe amb data de 19 de març de 2018, que la Guàrdia Civil de Catalunya ha reenviat al jutge d'instrucció número 13 de Barcelona.


A més de a la part de conclusions, els investigadors citen aquesta partida de 3,4 milions de publicitat en quatre correus, el primer d'ells el nombre 21 (s'analitzen 200), datat el 24 d'agost de 2017 les 16.45 hores.


El correu es refereix a Pere Aragonès, adjunt a la Presidència d'ERC i secretari d'Economia de la Generalitat, perquè es va comunicar amb Anna Tarrach, directora general de Pressupostos, posant en còpia a Jové.


"Els diu que Presidència els demana que accelerin l'aprovació de la transferència del Fons de Contingència per a la partida de Difusió i que entén que han de concretar temes de difusió i que no poden esperar al 5 de setembre", assenyala la Guàrdia Civil.


Segons l'informe policial, Aragonès "comenta que s'hauria de preparar l'aprovació de la transferència per un import de 3 milions, que igualaria la despesa fet en 2016 i que, atenent al fet que Presidència ho reclama, no hi haurà problema si tota la documentació entra el 28 d'agost ".


Jové contesta aquest correu a Aragonés i Tarrach, als quals diu que "ha demanat que el Nin envieu una petició formal de totes maneres".


Nin és Joaquim Nin, el secretari de Presidència de la Generalitat, un dels investigats pel Jutjat 13 de Barcelona en l'actualitat. Va ser des del correu d'aquesta Secretaria des d'on es respon a Jové el 25 d'agost de remetre una còpia d'una carta amb data de 10 de juliol titulat 'Escrit Petició Aportació publicitat institucional'.


Jové dóna detalls llavors a Aragonés i Tarrach sobre la transferència de 3.431.783,85 euros sobre publicitat de l'1-O. "Del contingut es desprèn", diu la Guàrdia Civil, "que el secretari general de Presidència entenia que la petició estava feta i que des Vicepresidència només podien tramitar una part".


"Tot i això", continuen els agents, "es reiterava que es concretessin només aquests 3,4 milions i que s'informés d'això a la Secretaria d'Economia és a dir, a aragonès-, afegint que, en tot cas, parlessin directament amb Presidència ". Aragonès també apareix entre els dirigents que van participar en les reunions reflectides en la Moleskine intervinguda a Jové.


CORREU CLAU ENTRE "ELEMENTS SUPRIMITS"


La Guàrdia Civil va recuperar un correu clau a la carpeta "Elements Suprimits" de Jové que li envia, amb data de 28 d'agost de 2017 (17.49 hores), Olga García Iñiguez, una altra alt càrrec de la Generalitat.


Aquesta li envia dos documents amb la modificació pressupostària incorporant els 3,4 milions, amb referència a Presidència, "per atendre les necessitats de contractació de les insercions de campanyes de publicitat institucional de la Generalitat".


De l'anàlisi dels correus, la Benemèrita conclou sobre aquesta partida de 3,4 milions per a publicitat de l'1-O que Jové era "coneixedor i estava realitzant totes les gestions necessàries perquè es portés a terme l'aprovació de la transferència del Fons de Contingència ".


D'aquesta manera, s'atenia a les "necessitats de contractació de les insercions de campanyes de publicitat institucional de la Generalitat".


"Aquesta campanya podria haver estat la que es va dur a terme per a la realització del referèndum", conclou l'Institut Armat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH