El Rei dóna suport als jutges com a "garantia efectiva l'Estat de dret"

|

Felipe vi rey barcelona 09042018

Acte de lliurament dels despatxos judicials presidit pel Rei


El rei Felip VI ha mostrat aquest dilluns el suport de la Corona als jutges com "garantia efectiva de l'Estat de Dret" i sotmesos únicament a l'imperi de la llei, expressió de la voluntat de la ciutadania.


En el seu discurs durant l'acte de lliurament de despatxos als nous jutges, ha assegurat que és conscient de la "dificultat" que suposa ser jutge actualment, i ha ressaltat que requereix rectitud, imparcialitat i un sòlid sentit de la Justícia.


L'acte ha comptat amb la presència del president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes; del fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, i del ministre de Justícia, Rafael Catalá, entre d'altres autoritats judicials.Al final de la seva intervenció, que ha rebut una ovació dels assistents, ha dit que els jutges sempre podran "comptar amb la confiança i suport de la Corona", i els ha animat a exercir amb sentit de l'haver d'i lliurament.


"Vull agrair el vostre compromís i manifestar-vos que gaudiu del suport de tots nosaltres perquè la vostra actuació respongui fidelment a les expectatives dipositades en la labor del jutge com a garantia última dels drets i factor essencial per al respecte de la llei", ha dit.


JUTGES DE LA CONSTITUCIÓTambé ha ressaltat que el jutge que forma l'Escola Judicial "és el que recull expressament la Constitució: independent, inamovible, responsable, sotmès únicament a l'imperi de la llei".


Dels nous jutges que aquest dilluns han rebut despatxos, el Rei ha destacat el seu compromís amb l'"interès general" i la seva vocació de servei públic, i els ha dit que s'incorporessin a l'Estat, que sempre ha de vetllar pel ben comú.


I ha destacat la importància d'aquest acte per a la societat espanyola, ja que representa l'accés de les noves generacions al poder judicial, "amb una llarga i sòlida tradició de professionalitat pel saber i la vàlua dels seus membres".


"Espanya és un país modern que es troba en contínua evolució econòmica, social, cultural i tècnica; una evolució que imposa canvis legislatius per ajustar la realitat jurídica als progressos i transformacions socials", ha afegit.


"POSICIÓ CLAU"


A més ha recordat els valors constitucionals del poder judicial, com la llibertat, igualtat, justícia i pluralisme polític, i la subjecció dels jutges a la Llei i al Dret, que garanteixen els drets i llibertats de la ciutadania.


"L'Estat de Dret implica que la funció dels jutges, jutjant i fent executar el jutjat, ha d'estar guiada per la tutela dels principis constitucionals, la qual cosa us colloca en una posició clau en la societat" com a servidors públics, a més de garantia efectiva de l'Estat de dret, ha argumentat.


CGPJ


Lesmes ha enaltit que els jutges espanyols estan "responent amb la necessària fermesa als desafiaments" a l'Estat i "estan defensant l'Estat de dret davant qualsevol pretensió de menyscabar-ho".


Ha agregat que ho estan fent "en uns moments especialment convulsos i complicats", des del més ferm respecte a la legalitat, amb gran professionalitat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH