Els quatre sindicats d'Agbar envien una carta als grups polítics de l'Ajuntament de Barcelona oposant-se a la municipalització de l'aigua

|

Eloi Badia


UGT, CGT, CCOO i ATAB sindicats del Comitè Intercentres d'Agbar s'oposen a la municipalització del servei de l'aigua i sobretot al fraccionament entre poblacions i la divisió del Servei Integral de l'Aigua proposat a la consulta realitzada per l'Ajuntament de Barcelona, governat per Ada Colau. Així li ho han fet saber a tots els grups municipals de l'Ajuntament mitjançant un escrit signat pels quatre sindicats.


Afirmen els quatre sindicantes signants que davant l'impuls des de  l'Ajuntament de Barcelona de la consulta "Vol vostè que la gestió de l'aigua a Barcelona sigui pública i amb participació ciutadana?" de la mateixa es dedueix "que no s'està realitzant tal qüestió amb la suficient transparència perquè únicament es consulta als ciutadans de Barcelona i no tot l'àmbit de l'AMB i està consulta va més enllà perquè sembla dirigida que a ciutat de Barcelona abandoni l'AMB en els efectes de la prestació del servei del Cicle Integral de l'Aigua (CIA)".


En aquest sentit, assenyalen que l'"eventual sortida de Barcelona, dels serveis de la CIA, comportaria greus perjudicis tant per a Barcelona com per a la resta de municipis presents a l'AMB, ja que, el servei de l'aigua és d'àmbit metropolità i és del Cicle Integral de l'Aigua "cosa que suposa entre altres coses" l'existència d'eficiències, economies d'escala i optimització gràcies a la dimensió metropolitana del servei. que l'estar Mancomunat a través de l'AMB permet compartir recursos i aporta eficiències evidents ".


SERVEI INTEGRAL


Recorden UGT, CCOO, CGT i ATAB que els "treballadors del servei metropolità de l'aigua no estan assignats al servei de cap territori municipal. Tots estan integrats dins d'una plantilla única de l'empresa gestora del Servei Metropolità Integral. Reassignar treballadors a cada municipi comportaria tenir plantilles insuficients en cada un dels 26 municipis on es presta el servei i sense prou recursos, fet que posaria en greu risc el servei d'aigua en cadascuna d'aquestes poblacions. Així mateix es produiria una precarització de les condicions de treball de la plantilla".
En relació als serveis mancomunats que presta Agbar mitjançant l'AMB, a 26 municipis els 365 dies de l'any les 24 hores del dia, parlen els sindicats de: "El Servei de Qualitat de l'Aigua on el laboratori d'Agbar és un referent a nivell mundial . També del Centre de Control Operatiu i de Gestió d'Avaries de la xarxa que es controla i coordina de manera centralitzada".


Tampoc s'obliden dels "serveis de manteniment integrals de Cornellà que s'ocupen de les reparacions de dipòsits, estacions centrals d'elevació o vàlvules reguladores de pressió".


Tots aquests serveis units als d'"atenció al client i gestió i administració són d'un alt nivell de qualitat, permeten als professionals disposar de mitjans òptims per desenvolupar la seva activitat com els instruments de formació de primer nivell".


PERJUDICIS


També adverteixen dels perjudicis que s'haurien d'assumir "si Barcelona es desconnectés de l'AMB en relació als serveis d'aigua". Entre ells, "l'AMB seria ineficient, ja que la seva creació va estar motivada bàsicament per la necessitat d'una gestió més eficient dels serveis de l'aigua i dels transports metropolitans".


A més indiquen els sindicats "que suposaria un notable increment dels costos que provocaria un increment exponencial de la tarifa i una precarització de les condicions de desenvolupament del Servei, en prejudici de l'interès públic".


La sortida de Barcelona del Servei Metropolità "comportaria la pèrdua d'economies d'escala, de capacitat operativa i de recursos, fet que repercutiria negativament en el preu i les condicions del servei".


Per totes aquestes raons creuen que "no es pot permetre que el Servei Metropolità es divideixi o fraccioni en petits serveis d'àmbit municipal, que posarien en risc de manera molt clara en la prestació de servei. El Servei del Cicle Integral de l'Aigua s'ha de seguir gestionant de manera integral i metropolitana, mantenint així un model única".


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH