dimecres, 14 de abril de 2021

Un de cada deu infarts diagnosticats és un fals positiu

|

Infart dona 09041989 El 10% dels infarts diagnosticats és un fals positiu.


Un de cada deu infarts diagnosticats és un fals positiu, sent el sexe femení i els antecedents d'infart agut de miocardi previ factors que afavoreixen aquest tipus de diagnòstics, segons un estudi publicat a la 'Revista Espanyola de Cardiologia'.


L'objectiu del treball ha estat determinar la prevalença de les activitats inapropiades d'una xarxa d'assistència a l'infart i els diagnòstics falsos positius, així com la seva influència en els resultats clínics.


Les activacions inapropiades són aquelles en les que s'activa la xarxa d'atenció a l'infart perquè es pensa que el pacient està patint aquest esdeveniment cardiovascular encara que no compleix amb els criteris mèdics establerts.


En aquest sentit, a la feina, basat en dades obtingudes de pacients tractats a la xarxa 'Codi infart' de Catalunya entre gener i desembre de 2011, les activacions inapropiades van ser del 12,2 per cent.


"L'edat avançada, la presència d'infart previ i les complicacions inicials van causar l'activació inadequada del codi infart", ha dit el primer signant de l'estudi i membre de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), Ander Regueiro.


En concret, del total d'activacions apropiades (87,8%), una de cada deu resultar ser un fals positiu, és a dir, el diagnòstic final del pacient va ser un altre diferent al d'infart, encara que en el primer contacte mèdic complia amb els criteris establerts per a l'activació de la xarxa i la realització de cateterisme, mètode diagnòstic que acaba per confirmar o descartar la presència de l'infart.


Ara bé, el doctor ha informat que no tots els pacients amb un diagnòstic fals positiu per infart acaben rebent la implantació d'un stent, de manera que, tal com ha argumentat, els pacients no reben tractaments equivocats.


"Les conseqüències dels falsos positius tenen a veure amb les complicacions que comporta el cateterisme. La gran majoria dels pacients sobre els quals s'ha activat el codi infart es sotmeten a un cateterisme, prova diagnòstica invasiva que, com qualsevol altra, pot comportar complicacions ", ha detallat l'especialista.


Finalment, i en el cas de pacients amb infart, Regueiro ha assenyalat que poden presentar complicacions com la insuficiència renal o l'embòlia, si bé ha assegurat que això passa només a menys de l'u per cent dels casos.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH