120 estudiants reben una beca de La Caixa per estudiar fora d'Espanya

|

Lliurament Beques la Caixa 2018


Ses Majestats els Reis d'Espanya han presidit aquest dimarts 10 d'abril a CaixaForum Madrid el lliurament de les beques 'la Caixa' als 120 candidats seleccionats en la convocatòria de l'any 2017 per cursar estudis de postgrau a l'estranger. Es tracta de la trenta-sisena edició del programa.


L'acte també ha comptat amb l'assistència de Román Escolano, ministre d'Economia del Govern d'Espanya; Íñigo Méndez de Vigo, ministre d'Educació, Cultura i Esport del Govern d'Espanya; Isidre Fainé, President de la Fundació Bancària 'la Caixa', i Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària 'la Caixa'.


Javier Ventura-Traveset, becari d'Estats Units el 1990, s'ha dirigit als assistents en representació del col·lectiu de exbecarios.


Aquest Enginyer de Telecomunicacions treballa des de fa més de 25 anys a l'Agència Espacial Europea (ESA), on actualment és secretari executiu del Comitè científic assessor del programa Galileu (GSAC) de l'ESA, director de l'Oficina Científica de Navegació per satèl·lit de la ESA, Assessor al Director d'ESAC i Portaveu de l'ESA a Espanya. Ventura-Traveset ha estat immers en múltiples programes espacials: en comunicacions per satèl·lit, observació de la terra, programa científic, microgravetat, programa de transferència de tecnologia i navegació per satèl·lit.


Lliurament Beques la Caixa 2018 foto general


A la convocatòria de l'any 2017 s'han concedit beques a candidats de 32 disciplines diferents. Les més representades van ser enginyeries i tecnologia (19), economia i empresa (15), biologia (7), física (7), arquitectura (6) i filologia i lingüística (6). A més, per tipologia d'estudis, 76 alumnes reben la beca per cursar un màster, 43 per a un doctorat i 1 per a una estada de recerca.


Pel que fa a la procedència dels becaris, la promoció de l'any 2017 comprèn a estudiants de 30 províncies espanyoles i 1 país estranger (França). Barcelona i Madrid, amb 35 i 30 becaris, respectivament, encapçalen la llista de províncies amb major nombre de becaris, seguides per València (6), Granada (5) i Burgos (4).


El Programa de Beques de 'la Caixa' és un referent entre la comunitat universitària.


Diferents aspectes el fan especialment valuós per als estudiants, ja que és el programa que convoca un major nombre de beques per realitzar estudis de postgrau a l'estranger; estan obertes a totes les disciplines d'estudis; el programa cobreix la totalitat del cost de la matrícula i un estipendi mensual en la moneda del país de destinació. A més, les beques de "la Caixa" es fan càrrec de les despeses de desplaçament i d'un curs d'orientació, gràcies al qual els estudiants de cada promoció tenen l'oportunitat d'establir vincles personals i acadèmics abans de incorporar-se a les seves respectives universitats.


En total, des de 1982, 'la Caixa' ha destinat 151 milions d'euros a la formació de 3.215 estudiants espanyols a l'estranger.


Estats Units és el país que copa les beques concedides històricament pel Programa de Beques d'aquesta entitat, en rebre a 1.500 becaris. El segueixen el Regne Unit, Alemanya i França, països que han rebut a 616, 463 i 325 becaris entre 1982 i 2017.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH