divendres, 3 de juliol de 2020

La Universitat Rei Joan Carles suspèn el director del màster de Cifuentes

|

Enrique u00e1lvarez conde director mu00e1ster cifuentes 13042018


El rector de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC), Javier Ramos, ha decidit suspendre de les seves funcions, com a mesura cautelar, a Enrique Álvarez Conde, director de l'Institut de Dret Públic, adscrit a la Universitat, i obre la porta a llevar el títol del seu màster a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, en el cas que una sentència ferma reconegui "irregularitats".


Així ho ha anunciat el rector en el Consell de Govern de la Universitat que s'ha celebrat aquest mateix matí, on també s'ha avançat l'inici d'auditories de totes les activitats relacionades amb els instituts i centres propis de la Universitat.


L'objectiu d'aquesta mesura és verificar que tots els processos relacionats amb la gestió acadèmica i econòmica es duen a terme complint la legalitat vigent i l'ètica professional.


El rector ha explicat que a més de suspendre de les seves funcions a Álvarez Conde, que fa una setmana va assegurar que havia "reconstruït" l'acta de l'avaluació del Treball de finalització de Màster (TFM) de Cifuentes per petició directa de Ramos, també s'ha obert un expedient disciplinari a la funcionària implicada en les "greus irregularitats detectades", en relació a Amalia Calonge, per canviar suposadament les notes en el sistema informàtic sense tenir autorització per fer-ho.


Aquestes decisions són fruit de les conclusions de l'Expedient d'Informació Reservada que la Universitat Rei Juan Carlos va obrir arran de les informacions conegudes el passat 21 de març, en relació a l'acta d'Avaluació del TFM i que s'ha donat a conèixer aquest divendres, coincidint amb la reunió del Consell de Govern.


FALSIFICACIÓ


La URJC, davant els indicis de la comissió d'un delicte de falsificació de document públic tipificat en els articles 390 i següents del Codi Penal, ha procedit a la suspensió del Procediment d'Informació Reservada que s'hi havia obert i al trasllat de tota la documentació recopilada al Ministeri Fiscal.


Segons ha anunciat el rector, de dictar-se sentència ferma reconeixent els fets, s'iniciaran "els tràmits pertinents per a l'anullació" del títol de Cifuentes, qui segueix assegurant que va cometre cap illegalitat i que va defensar la seva TFM un 2 de juliol de fa sis anys.


Segons la universitat, la suspensió del procediment "no impedirà prosseguir la recerca de tot el relacionat amb l'Institut de Dret Públic i, en particular, quant a la implementació del Màster Universitari de Dret Públic de l'Estat Autonòmic, de totes les formes que es considerin oportunes i en tot el que no interfereixi amb la denúncia del rector davant la Fiscalia".


MESURES CONCRETESSegons recull l'informe de conclusions, s'obre expedient informatiu a la funcionària que, presumptament, ha pogut modificar les actes del màster "sense pertànyer a la unitat competent per fer-ho, i, pel que sembla, sense autorització i sense comunicació, ni prèvia, ni posterior, al cap de Servei d'aquesta unitat".


Quant al fins ara director de Dret Públic, se li obre també un expedient disciplinari "per irregularitats greus", a més del "incompliment de l'obligació de remetre memòria d'activitats, gestió i comptes" de l'Institut que dirigia, malgrat haver-los estat requerides.


Com a mesura cautelar i referent a això, es procedeix a la suspensió de les seves funcions "per assegurar l'eficàcia del procediment iniciat", destaquen des de la universitat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH