El 70% dels europeus creu necessàries mesures d'integració dels migrants

|

Migrants migraciu00f3n caretes 13.042.018

Per al 25% dels espanyols, la integració "no és satisfactòria".


Set de cada deu europeus considera que cal implementar mesures d'integració de la població d'origen estranger a llarg termini i una proporció similar creu que la integració s'ha de basar en un procés recíproc entre els migrants i les societats d'acollida, segons l'últim Eurobaròmetre fet públic aquest divendres.


Així, el 69% dels europeus -el 73% en el cas dels espanyols- creu que les polítiques en pro de la integració són "una inversió necessària a llarg termini", segons reflecteixen les respostes recollides per l'enquesta de la Comissió Europea duta a terme el passat octubre, en la qual es va entrevistar a un total de 28.000 ciutadans dels 27 Estats membres de la UE (1.000 d'ells a Espanya).


Les dades mostren que els europeus estan generalment d'acord en els principals factors que faciliten o impedeixen la integració, així com en les polítiques que s'han d'implementar com els cursos d'idiomes, els programes d'integració obligatoris o les mesures orientades a facilitar l'accés al mercat labora l.


Per al 25% dels espanyols, la integració de la majoria de migrants "no és satisfactòria" davant del 40% en el conjunt de la UE.


Tot i així, més de la meitat dels ciutadans europeus entrevistats (54%) considera que la major part de la població migrant si està ben integrada, un percentatge que s'eleva fins al 71% en el cas dels entrevistats a Espanya.


En aquest sentit, per a la majoria d'espanyols (33%) la immigració representa "un problema i una oportunitat a parts iguals" davant d'un 26% que s'inclina perquè sigui un problema i un altre 26% que va respondre que era una oportunitat.


En el conjunt de la UE, el 38% dels ciutadans creu que és "més aviat un problema" i un 31% "un problema i una oportunitat a parts iguals", mentre que tan sols el 20% ho veu com una oportunitat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH