dimarts, 13 de abril de 2021

La Sindicatura de Comptes veu errors en l'Ajuntament de Mollet del Vallès en la comptabilitat del 2015

|

Monedas dinero


La Sindicatura de Comptes de Catalunya ha emès l’informe de comptabilització d’ingressos per transferències de l'any 2015 de l'Ajuntament de Mollet del Vallès, en el qual ha advertit d'errors comptables.


El treball és una fiscalització financera alerta d 'una "aplicació indeguda del tractament o del criteri comptable fixat per la normativa, tant pel que fa al reconeixement pressupostari dels drets per transferències i per subvencions com pel que fa a la comptabilització dels ingressos corresponents en els comptes i estats de naturalesa no pressupostària".


En aquest sentit, destaca "reconeixement pressupostari d’alguns drets segons estimacions i altres errors" i "reconeixement pressupostari dels drets en funció de les despeses reconegudes pressupostàriament per l’Ajuntament per les actuacions subvencionades, en lloc de fer-ho d’acord amb el seu cobrament o bé quan es té la certesa que l’ens atorgant ha reconegut les obligacions corresponents".


També hi ha "utilització indeguda d’uns comptes d’ingressos referits a transferències i a subvencions, per enregistrar les altes per l’aflorament d’elements de l’immobilitza".


En alguns casos hi ha " tractament comptable inadequat dels comptes específics que estableix la ICAL (Instrucció de comptabilitat de l’Administració local) per enregistrar, de manera diferenciada, les transferències i les subvencions rebudes i, d’aquestes, les destinades a finançar despeses corrents i les concedides per finançar elements de l’immobilitzat."


El Resultat pressupostari ajustat de l’exercici i el Romanent de tresoreria per a despeses generals quantificats per l’Ajuntament van presentar una sobrevaloració de 3.054.783,38 euros i de 7.181.572,78 euros, respectivament.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH