dimecres, 12 de maig de 2021

Mitsubishi es fixa a la Comunitat Valenciana per invertir

|


Mitsubishi phixr


L'empresa japonesa Mitsubishi, davant la situació política de Catalunya, ha mostrat el seu interès per la Comunitat Valenciana com a focus d'atracció d'inversions que de forma natural anirien a Catalunya, segons ha indicat el president de la Generalitat, Ximo Puig.


Puig, que ha encapçalat una missió comercial a la Xina i el Japó per afavorir els intercanvis comercials i impulsar el turisme a la Comunitat, s'ha reunit amb un dirigent de Mitsubishi, Mikio Sasaki, com a president del Comitè Bilateral Empresarial, que ha trasllat el seu interès per conèixer la situació de la de la Comunitat i com estava reaccionant amb respectes a la situació política.


El directiu japonès ha preguntat per la disposició de la Comunitat i se li ha traslladat l'existència d'un entorn d ' "estabilitat política, una seguretat jurídica, i per descomptat la més gran, voluntat de cooperació", segons Puig, que ha insistit també en " la transparència i la innovació com a factors per atraure els inversors japonesos al costat de l'hospitalitat per aterrar a la Comunitat ".


Aquesta mateixa preocupació l'han detectat en la majoria de les reunions mantingudes en la missió, segons el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, encara que no s'ha preguntat directament, "perquè són molt exquisits, sinó indirectament", ja que "lloaven que a la Comunitat estiguessin rebent empreses d'una altra banda, tot i que la preocupació existeix sobretot com a país".


Durant la missió comercial, en què ha participat una comitiva institucional al costat dels directors dels ports de València i Castelló, representants empresarials, i una vintena d'empreses valencianes amb interessos en aquests països, ha planejat la situació de Catalunya tant per invertir com per a la seva inclusió en circuit de viatges ja que en ser l'entrada dels turistes japonesos és Barcelona molts decideixen no venir i directament canvien de país.


En les trobades en ambdós països, en els quals hi ha hagut reunions amb empreses ja instal·lades a la Comunitat com Cosco (Xina) a València i UBE (Japó) a Castelló, s'ha presentat a l'autonomia com un lloc d'oportunitats per als que estan intentant invertir al sud d'Europa, perquè s'estableixin relacions comercials i s'inverteixi.


"ÈXIT I EXPECTATIVES COMPLERTES"

Puig, que considera un "èxit" la missió, que ha complert les expectatives, ha explicat que han tractat de fer un aterratge "el més suau possible" de dues realitats; que la Comunitat ha de continuar creixent en exportacions, ja que a Europa les destinacions estan "molt madurs" i cal ampliar mercat, així com la necessitat d'atreure inversió d'ambdós països.


Davant d'aquesta situació orient és "fonamental" i en concret l'economia japonesa i xinesa, segons Puig, que ha destacat que Cosco és una aliat preferencial i ha brindat la seva ajuda per instal·lar empreses xineses a la Comunitat i al Japó, l'exemple d ' "èxit "d'UBE fa que com a prescriptor pugui atreure inversions que es concreten ja en la intenció de dues empreses químiques, de la seva mateixa regió i sector, d'instal·lar-se en sòl valencià.


Per Japó, la Generalitat s'ha marcat l'objectiu multiplicar per 5 les exportacions i aconseguir en 2025 els 500 milions anuals i s'ha anunciat l' 'operació Xangai' per facilitar a les firmes valencianes la participació a la Fira de l'exportació que "se celebrarà en aquesta ciutat xinesa davant la intenció aperturista d'aquest país que té un desequilibri comercial vol impulsar relacions a l'exterior ".


"Vivim el moment valencià per diferents raons i ha de servir per atraure noves inversions, per projectar nous mercats per als nostres productes", ha indicat Puig que ha explicat que està intentant ser la regió que, "seguint la recomanació d'ampliar mercats europeus", aquesta fent mes esforç i això dóna "bona reputació i capacitat de liderar, des de la humilitat de sempre, una perspectiva de lliure comerç en favor del que és la prosperitat.


EN TURISME, "MOLT A OFERIR"

En turisme, s'ha potenciat que la Comunitat es conegui "més i millor" ja que aquests centres emissors "són fonamentals per al futurs del sector a nivell mundial però són molt irrellevants encara en la Comunitat" i hi ha "molt a oferir" a dues països interessats especialment per la cultura, les compres, la gastronomia, les tradicions i les festes populars.


Amb l'Acadèmia de Turisme Xina s'ha iniciat una col·laboració que "permeti l'obtenció del certificat xinès" que proporcionarà el "aterratge massiu" de turistes d'aquest país asiàtic i s'han realitzat accions amb un objectiu a llarg termini en el que "s'espera sembrar i recollir fruits en 10 anys ", segons ha assenyalat la secretària general d'Hosbec, Nuria Montes.


El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, i el del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat, José Vicente Morata, consideren que la setmana ha estat productiva i valoren que es realitzin missions liderades pel president de la Generalitat perquè obre moltes portes.


Salvador ha indicat que el pes econòmic mundial ha canviat i hi ha una concentració molt important de les exportacions valencianes a Europa, el 60%, i cal començar anar cap al continent americà i sobretot l'asiàtic que serà el predominant en els pròxims anys.

Morata considera que Europa segueix sent una mercat interessant i la Mediterrània i el Port de València s'ha quedat "en un lloc ideal com a porta per a Europa i per a l'Àfrica i això es dóna a conèixer en reunions amb empreses i viatjant".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH