dijous, 19 de setembre de 2019

Pacients amb asma i rinitis al·lèrgica tenen un major risc de desenvolupar trastorns psiquiàtrics

|

Rinitis al·lèrgia asma 30042018


Investigadors xinesos acaben de publicar un estudi que vincula, per primera vegada, malalties al·lèrgiques comuns amb un ampli espectre de trastorns psiquiàtrics, de fet la principal conclusió és que en pacients amb asma i rinitis al·lèrgica tenen un major risc de desenvolupar trastorns psiquiàtrics


L'estudi assenyala que gairebé el 11 per cent dels pacients amb malalties al·lèrgiques comuns van desenvolupar un trastorn psiquiàtric dins d'un període de 15 anys, en comparació amb només el 6,7 per cent dels que no van tenir tenien.


Això es va traduir en un risc 1.66 vegades major de desenvolupar trastorns psiquiàtrics en persones amb una malaltia al·lèrgica.


"Si bé estudis previs van relacionar les al·lèrgies amb certs trastorns psiquiàtrics o emocionals, aquest és el primer a trobar una connexió entre les al·lèrgies comuns i el risc general de desenvolupar trastorns psiquiàtrics. Les troballes podrien tenir implicacions sobre com els metges tenen cura i controlen als pacients amb malalties al·lèrgiques ", assenyalen els investigadors.


MALALTIES AL·LÈRGIQUES COMUNS


L'asma, la rinitis al·lèrgica (febre del fenc) i la dermatitis atòpica (èczema) es troben entre algunes de les malalties al·lèrgiques més comunes i són conegudes com les tres 'A'.


"Com a metge, vaig observar que alguns pacients amb les tres 'A' semblaven patir emocionalment, Per tant, volia aclarir si aquestes malalties al·lèrgiques estan associades amb trastorns psiquiàtrics", explica doctor Nian-Sheng Tzeng, del Tri-Service General Hospital de Taiwan i autor principal de l'estudi.


Quan Tzeng i els seus col·legues van buscar en la literatura mèdica sobre aquest tema, van trobar que estudis previs havien informat sobre vincles entre malalties al·lèrgiques i trastorns psiquiàtrics o problemes emocionals específics.


Per exemple, un estudi a Dinamarca va descobrir que els nens amb malalties al·lèrgiques tenien més problemes emocionals i de comportament.


No obstant això, no totes les investigacions anteriors van donar suport aquest vincle, ja que un altre estudi també d'un centre investigador amb seu a Taiwan que suggereix que la rinitis al·lèrgica és menys comú entre els pacients amb esquizofrènia, per exemple.


Tot i la investigació prèvia, ningú havia estudiat el vincle entre les tres 'A' i el risc general de desenvolupar trastorns psiquiàtrics. Per estudiar això en una gran mostra de persones, els investigadors van utilitzar una extensa base de dades de reclamacions d'assegurances de salut a Taiwan, que abasta un període de 15 anys.


Els investigadors van identificar a 46.647 persones a la base de dades amb malalties al·lèrgiques i 139.941 sense. A diferència d'estudis previs, els investigadors van incloure pacients de totes les edats.


Una mirada més propera a les dades va revelar que les persones amb dermatitis atòpica tenien un menor risc de desenvolupar un trastorn psiquiàtric, mentre que les persones amb asma i rinitis al·lèrgica tenien un risc més alt.


Curiosament, l'equip va descobrir que l'ús de certs medicaments per a l'asma s'associava amb un menor risc de trastorns psiquiàtrics en pacients amb asma.


Els investigadors es van preguntar, com a següent pas, per què els pacients amb certes malalties al·lèrgiques tenen un major risc de trastorns psiquiàtrics.


Les investigacions recents suggereixen que la inflamació està relacionada amb trastorns psiquiàtrics, com la depressió i els trastorns d'ansietat.


Com les al·lèrgies també impliquen inflamació, és possible que pugui contribuir a trastorns psiquiàtrics en els mateixos pacients; mentre que l'estrès psicològic d'un trastorn psiquiàtric també pot contribuir als símptomes físics.


Els investigadors, assenyalen que aquest estudi no va examinar la possible causa d'aquest fenomen i els investigadors han de completar més estudis per identificar els mecanismes necessaris involucrats. No obstant això, saber que hi ha un vincle entre les malalties al·lèrgiques i els trastorns psiquiàtrics podria ajudar els metges a cuidar els seus pacients.


"Ens agradaria informar els metges que atenen pacients amb malalties al·lèrgiques que el seu risc de malalties psiquiàtriques pot ser més gran. Avaluar el seu estat emocional i controlar la seva salut mental podria ajudar a evitar problemes psiquiàtrics posteriors", conclou l'investigador.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH