divendres, 25 de setembre de 2020

Tres de cada quatre noves empreses no tenen assalariats

|

treballador


Les nòmines dels treballadors han estat tradicionalment la principal font d'ingressos de l'Estat, però Espanya ha iniciat el camí per convertir-se en un país amb prou feines assalariats, com a conseqüència del reduït grandària de les empreses i de l'augment de les bonificacions del Govern central per fomentar l'existència d'empreses sense assalariats, i, d'aquesta manera, aconseguir una estadística laboral que baixi a curt termini l'atur. A tot això contribueix també el model de creixement econòmic, basat en els serveis, que representa més del 70% del PIB i de l'ocupació, i que facilita l'atomització de les empreses.


Segons les últimes dades oficials de l'INE, gairebé tres de cada quatre noves empreses creades l'any anterior no tenen assalariats. Així, de les 682.000 societats registrades amb una antiguitat inferior a l'any, més de 488.000 (72%) no tenen nòmina alguna. Mentrestant, altres 131.000 empreses (un altre 20%) han contractat a un o dos treballadors. Només l'1% de les noves entitats tenen 10 o més empleats. Segons l' INE, tres de cada quatre empreses creades l'any passat no tenen assalariats.


En només un any ha aparegut una de cada quatre societats sense nòmines. Es tracta de l'autoocupació d'autònoms, com a persones físiques en la seva majoria, però també crida l'atenció el creixement del nombre de societats limitades i fins i tot d'anònimes sense treballadors. Aquest repunt fins al 2017, eleva ja al 56% el percentatge d'aquestes empreses que no tenen en nòmina a treballador algun respecte al conjunt de societats a Espanya. Quan va començar la crisi, aquesta xifra era del 51%. L'alça es deu a la impossibilitat que el model econòmic generi altres llocs de treball i també a l'interès del Govern central a augmentar més les bonificacions a la autocontractació, com la tarifa plana i les reduccions fiscals, en lloc de beneficiar el teixit productiu de major grandària.1 Comentaris

1

no tenen nòmina alguna treballador algún ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ cap nomina, cap assalariat

escrit per laura 05/mai/18    15:15 h.

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH