divendres, 22 de novembre de 2019

El cànem pot combatre el càncer d'ovari

|

Cu00e1namo 02.052.018 El cànem no té propietats psicoactives ni causa addicció.


Els resultats d'alguns dels primers estudis per comprovar la capacitat de cànem per combatre el càncer han demostrat que algun dia podria ser útil com a tractament basat en plantes per al càncer d'ovari.


El cànem és part de la mateixa família de cànnabis que la marihuana, però no té propietats psicoactives ni causa addicció.


Propietats anticancerígenes del Cànem


Sara Biela i Chase Turner, estudiants de postgrau en el laboratori de Wasana Sumanasekera a la Facultat de Farmàcia de la Universitat Sullivan a Kentucky (Estats Units), han presentat noves troballes relacionats amb les propietats anticancerígenes del cànem en la reunió anual de la Societat Americana de Bioquímica i Biologia Molecular durant la Biologia Experimental 2018 reunió celebrada a San Diego.


"El cànem, com la marihuana, conté components terapèuticament valuosos com cannabidiol, cannabinol i tetrahidrocannabinol -ha explicat biela-. No obstant això, a diferència de la marihuana, la capacitat terapèutica del cànem no s'ha estudiat en detall".


Dos nous estudis han examinat aquest potencial terapèutic d'un extracte conegut com KY-hemp, que es produeix a partir de cànem cultivat a Kentucky.


El cep de la planta, les condicions de cultiu i les tècniques de processament es van optimitzar per produir un extracte que conté substàncies amb un potencial benefici terapèutic i per eliminar qualsevol residu que pogués contaminar el producte.


DISMINUCIÓ DE LA MIGRACIÓ CEL.LULAR


En un estudi, els investigadors van trobar que la suma de diverses dosis d'extracte de KY-cànem a les cèl·lules ovàriques cultivades va conduir a una disminució significativa de la migració cel·lular dependent de la dosi.


Aquesta troballa va indicar que l'extracte podria ser útil per aturar o alentir la metàstasi: la propagació del càncer a altres parts del cos.


En un segon estudi, els investigadors van explorar la biologia dels efectes protectors de KY-cànem contra el càncer d'ovari, que havien observat en estudis previs.


Els experiments amb cèl·lules de càncer d'ovari cultivades van mostrar que el cànem KY va disminuir la secreció de la interleucina IL-1 beta. Les interleuquinas produeixen inflamació que pot ser perjudicial i s'ha relacionat amb la progressió del càncer. L'alentiment induïda pel cànem de la secreció d'IL-1 beta representa un possible mecanisme biològic responsable dels efectes anticancerígens d'KY-cànem.


"Les nostres troballes en aquesta investigació, així com d'investigacions prèvies, demostren que el cànem KY alenteix el càncer d'ovari, comparable o fins i tot millor que el medicament per al càncer d'ovari ciplastino -ha assenyalat Turner-. Atès que el ciplastino presenta alta toxicitat , anticipem que el cànem tindria menys efectes secundaris. No obstant això, haurà de ser provat en el futur ".


Els investigadors planegen provar l'extracte en ratolins després que completin estudis addicionals en cèl·lules canceroses cultivades per aprendre més sobre com condueix a la mort de cèl·lules canceroses.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH