dimarts, 7 de juliol de 2020

​Un llibre explica com cuidar la visió dels nens

|

Libro visiu00f3n infantil


El Col•legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC) ha editat el llibre 'Cuida la visió i aprendràs millor. Protocol de salut visual' amb l'objectiu de millorar la visió dels nens, per a la qual cosa té previst envair un exemplar digital a escoles i Centres d'Atenció Primària (CAP) de Catalunya.


Segons dades del COOOC, la meitat dels alumnes catalans podria tenir una disfunció visual que dificulta el seu aprenentatge. 


Així ho va detectar el Col•legi el 2015 mitjançant la campanya ‘Si hi veus bé, estudiar és més fàcil’. Uns 400 òptics optometristes van realitzar cribratges visuals a més de 6.400 estudiants d’entre 11 i 12 anys en 197 escoles catalanes.


Tenint en compte que el 80% de la informació arriba a través dels ulls, aquell estudiant que no tingui una bona visió no podrà establir una correcta relació entre allò que veu, llegeix i/o escriu. 


“Hi ha casos en què ens trobem amb infants o adolescents als qui no els agrada llegir o que es distreuen amb facilitat. Normalment, aquesta situació no s’associa a un problema visual. Tanmateix, la visió és un factor molt important a tenir en compte. Qualsevol interferència visual és un gran factor de risc en el fracàs escolar”, emfatitza el president del Col•legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya, Alfons Bielsa.


En aquest sentit, el COOOC ha desenvolupat el llibre 'Cuida la visió i aprendràs millor. Protocol de salut visual', que pretén configurar-se com una guia per dotar professors, pares i mares i professionals de la salut d’unes pautes per detectar possibles problemes visualsrelacionats amb l’aprenentatge. 


Pel que fa als educadors, es tracta de mostrar els signes i/o símptomes que indiquen que un alumne té un problema visual i, alhora, donar unes pautes en relació a la postura, el mobiliari i la il•luminació a les aules. 


En relació als pares, també se’ls detalla la importància d’un bon descans i d’una bona nutrició i s’explica com poden adaptar-se o solucionar-se les disfuncions visuals, ja sigui amb ulleres, lents de contacte o a través de la teràpia visual.


Les aules són el principal espai per sospitar de problemes visuals i, per això, a través del Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública (PINSAP) de la Generalitat, s’enviarà un exemplar en format digital i als Centres d’Atenció Primària.Portada del llibre 'Cuida la visiu00f3 i aprendru00e0s millor'

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH