dimecres, 23 de octubre de 2019

El 55% de les dones amb càncer d'ovari mor als cinc anys del diagnòstic

|


Cancerdemama 2


El 55% de les dones amb càncer d'ovari mor als cinc anys del diagnòstic a causa, entre d'altres aspectes, a la dificultat que existeix per detectar-ho, segons ha explicat el vicepresident de la Societat Espanyola d'Oncologia Quirúrgica (SEOQ), Antonio Barrasa.


Cada any es diagnostiquen a Espanya 3.300 nous casos de càncer d'ovari, representant el 5,1 per cent de tots els que pateixen les dones i només per darrere del de mama, colorectal i úter. Les dones més afectades són aquelles d'entre els 40 i 60 anys.


El problema és que els símptomes solen confondre amb altres malalties o problemes com, per exemple, molèsties menstruals o gàstriques, el que fa que moltes dones hagin d'esperar fins a uns mesos per rebre el diagnòstic, reduint així dràsticament les seves probabilitats de supervivència.


"Per a les dones és molt difícil notárselo en els estats inicials. Moltes vegades han consultat per molèsties difuses. Al final, com que és un òrgan que dóna tan pocs símptomes moltes vegades el diagnòstic es retarda i no van al metge aviat o, fins i tot, els propis professionals de vegades pensen en altres coses ", ha argumentat el doctor.


TRACTAMENTS MÉS esperançadors


Un cop detectat, el tractament consisteix en un abordatge multidisciplinari i, segons la mida i l'extensió del tumor, es realitza cirurgia i quimioteràpia o viceversa. No obstant això, el doctor ha informat que actualment s'està provant realitzar la quimioteràpia juntament amb la cirurgia i s'està veient que pot ser beneficiosa.


"Encara hi ha moltes incògnites respecte a dosis ia pacients que més els pot beneficiar. Ara bé, actualment s'estan extirpant completament tumors que fa uns anys no es podien. Tot i així, com són tumors relativament avançats tenen una alta tendència a recaure i és per el que es pensa que amb la quimioteràpia intraperitoneal millora la supervivència ", ha detallat el doctor Barrasa.


Finalment, el vicepresident de la SEOQ ha informat que els gens d'aquest tumor si es poden traspassar a les filles i que no hi ha factors que predisposin a patir-ho, pel que no hi ha mesures per prevenir-ho, com sí que n'hi ha per a altres càncers com, per exemple, el de còlon o el de pulmó.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH