dimarts, 11 de agost de 2020

El racisme és la primera causa de discriminació a Barcelona

|

racisme 07052018


La principal causa de discriminació a Barcelona és el racisme. Així, dels 233 expedients que va obrir l'Oficina per la No Discriminació (OND) de l'Ajuntament en 2017, un 39% van ser per aquest motiu.


El tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha participat en la inauguració de la nova seu de l'OND -situada al número 32 del carrer Ferran-, en què s'han millorat les condicions laborals de l'equip, s'ha ampliat el servei d'assessorament jurídic i s'ha renovat la coordinació de l'oficina.


"Volem fer de l'OND un referent municipal en la lluita contra la discriminació. Una mena de Centre d'Atenció Primària per atendre les víctimes de l'odi i la intolerància", i ha afegit que aquest espai també serà seu del Centre de Recursos en Drets humans, amb l'objectiu d'informar i sensibilitzar els ciutadans.


La OND treballarà en àmbits com els discursos discriminatoris i d'odi; la discriminació en el dret d'admissió; el dret a l'habitatge, i les discriminacions en l'espai públic, i iniciarà una campanya per detectar accions i actituds que vulnerin els drets de les persones per raó de gènere, origen o condició sexual, entre d'altres.


ACTUACIONS DE L'OND


Del total de 233 persones ateses per l'OND que presentaven una situació de discriminació, es van realitzar les següents actuacions: 264 accions en assessorament jurídic; 52 en conciliació, intermediació i mediació; 928 atencions educatives i psicosocial, i 104 actuacions coordinades amb altres agents.


La OND ha destacat que el nombre d'expedients ha baixat des de 2015, quan es van obrir un total de 305, mentre que el 2016 la xifra va descendir a 263 expedients, i ha afegit que en algunes situacions s'ha fet més d'una actuació jurídica amb la mateixa víctima, i que molt poques abandonen el procés de denúncia.


Els principals motius de discriminació en 2017 van ser per racisme o xenofòbia (39%), seguits del gènere (12%), la discapacitat (9%), LGTBIfobia (8%), aporofobia (8%), ideologia (7%), edat (5%), salut (4%) i religió (1%), entre d'altres, i els drets més vulnerats són els de la integritat moral (33%) i l'habitatge (12%).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH