Hisenda obre expedient a Puigdemont per no declarar els seus béns i obre la via per inhabilitar-ho

|

Puigdemont 09052018


L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont pot acabar inhabilitat per una qüestió administrativa al no haver presentat la seva declaració de béns i interessos en els tres mesos següents a haver cessat en el càrrec, segons la Llei 13/2005, de 27 de desembre, del règim d'incompatibilitats dels alts càrrecs al servei de la Generalitat.


La sanció que pot implicar aquest expedient és la d'inhabilitació per exercir càrrec públic, ja que es tractaria d'una infracció "greu": segons la citada Llei, la inhabilitació seria per un període de quatre anys.


La Llei d'incompatibilitats de la Generalitat estableix en el seu article 12 que els alts càrrecs han de presentar una declaració patrimonial i d'interessos a l'inici del càrrec i una altra en els tres mesos següents al cessament en el mateix.


La citada declaració ha d'incloure tots els béns, drets i obligacions dels cònjuges o convivientes i dels altres familiars de primer grau, sempre que aquests ho consentin.


Han d'adjuntar-se còpies de l'última declaració tributària de l'impost sobre la renda de les persones físiques i de l'impost extraordinari sobre el patrimoni.


La Llei també exigeix una declaració complementària en la qual es fan constar els cònjuges o convivientes i els altres familiars fins al segon grau de consanguinitat o afinitat que ocupen llocs en l'Administració de la Generalitat o en les entitats públiques.


El Ministeri d'Hisenda està realitzant els tràmits per formar expedient a Puigdemont per no haver realitzat la seva declaració de béns.


Segons la citada Llei d'Incompatibilitats, aquest incompliment es considera una falta greu, que "se sancionen amb la destitució immediata de l'alt càrrec infractor per l'òrgan competent".


L'òrgan competent per incoar l'expedient és el Govern de la Generalitat, que ara depèn del Govern central en virtut de l'aplicació de l'article 155. La tramitació correspon al conseller del departament competent en matèria de funció pública i pot realitzar actuacions de caràcter informatiu i reservat, donant audiència a la persona interessada.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH