dissabte, 5 de desembre de 2020

Daniel Sirera demanda al president del CAC per "obligar-lo a abstenir-se" en una votació sobre Catalunya Ràdio

|

Posteriorment Paral·lelament audiovisuals CMMA CCMA araima20130404 0057 3 30165 1


El conseller del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) Daniel Sirera ha presentat una demanda contra l'acord adoptat pel president Roger Loppacher, el vicepresident Salvador Alsius i la consellera Yvonne Griley per "obligar-lo a abstenir-se" i impedir-li votar un acord sobre les referències fetes al programa 'el Matí de Catalunya Ràdio' en què Mònica Terribas va demanar als oients que delatessin a la Guàrdia Civil i el CNP en l'operació judicial i polilcial contra els preparatius del referèndum de l'1-O.


L'actuació del CAC es va iniciar arran d'una sol·licitud d'anàlisi presentada per dos conselleres de l'organisme -Eva Parera i Carme Figuera- sobre les manifestacions realitzades per la conductora del programa, Mònica Terribas, per si suposaven una vulneració del Llibre d'Estil de la CCMA, qüestió que l'acord del CAC va sostenir que no.


Les dues membres del CAC que van formular la petició d'anàlisi es van inhibir voluntàriament de la votació en considerar que "podia prejutjar una presa de possessió prèvia sobre l'assumpte".


A més, un informe de l'Àrea Jurídica del CAC, que analitzava una queixa formulada pel Col·legi de Periodistes que denunciava falta d'imparcialitat de Sirera per un tuit a un comentari de la degana del col·legi, va considerar que aquest es devia abstenir, per la qual cosa finalment l'acord va ser aprovat per tres membres del CAC.


DEMANDA


En la demanda el conseller assenyala que dos dies després de l'emissió de l'espai, la Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil va presentar una denúncia contra Terribas, que va provocar que la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, fes un tuit de suport en el seu compte a la locutora.


Sirera va comentar l'endemà el tuit de Bonet amb el text 'Periodisme al servei del règim', en què, segons la demanda, "s'expressava com a ciutadà des del seu compte personal (...) sobre un fet que no estava sent, en aquest moment, objecte d'estudi o anàlisi per part de l'organisme al qual el demandant pertany ".


"ABÚS DE DRET"


La demanda considera que no es va privar a Sirera del seu dret a vot en l'acord del ple, considerant "un atac a la seva imparcialitat, un abús de dret".


Segons l'opinió de Sirera, "no existeix ni concorre causa legal d'abstenció i pretendre que l'aparença es converteixi en una causa no és més que una forma terrible de discriminar per raó d'opinió i de limitar el seu dret a expressar-se lliurement i un precedent per a la obertura a una inseguretat jurídica inacceptable en una societat democràtica ".


La demanda remarca que Mònica Terribas, la CCMA i Catalunya Ràdio no van presentar queixa, denúncia o solicitut per recusar a Sirera, i considera que el president del CAC va actuar "amb mala fe ja que va encarregar un informe en el qual sol·licitava una base amb aparença jurídica per vulnerar els drets" del conseller.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH