dimarts, 14 de juliol de 2020

Frau a la Seguretat Social de més de 120.000 euros donant d'alta a falsos treballadors

|

Registre policia ep

Registre policial en una oficina (Europa Press)


Agents de la Policia Nacional han desarticulat a Benidorm (Alacant) una organització criminal presumptament dedicada a donar d'alta a falsos treballadors en la Seguretat Social perquè aquestes persones aconseguissin el cobrament de prestacions econòmiques o la residència a Espanya, el que va provocar un frau a la Tresoreria General de la Seguretat Social que sobrepassa els 120.000 euros. L'operació es va saldar amb 38 detinguts.


La investigació va començar al gener de l'any 2016, d'acord amb la informació aportada per un home víctima d'aquest frau, ha informat la Direcció en un comunicat. L'operació es va dur a terme en tres fases des de llavors. Les dues primeres van tenir lloc en els mesos d'abril i maig de 2016, on es van aturar al "capitost" de la trama juntament amb dos administradors de dues empreses implicades, tres treballadors contractats de forma fictícia i 13 treballadors ficticis.


El 'capitost' s'oferia com a "aconseguidor" de contractes de treball perquè poguessin optar a un permís de residència o cobrar subvencions i accedir a préstecs bancaris o altres beneficis derivats de la inscripció en el sistema públic de la Seguretat Social. Així, acceptava implícitament el pagament per aquests serveis fraudulents, el que va provocar un efecte crida entre els ciutadans en situació irregular.


Aquesta persona actuava com a nexe d'unió entre els ciutadans que necessitaven un contracte de treball per tal de poder regularitzar al país, obtenir la renovació de residència o adquirir algun tipus de prestació econòmica i els empresaris titulars de les patronals que, en alguns casos , permetien i tenien coneixement de l'alta de treballadors en les seves empreses, rebent en contraprestació quantitats de diners a canvi.


38 DETINGUTS


La tercera fase es va desenvolupar entre desembre de l'any passat i el dia 22 d'aquest mes, en la qual es va dur a terme la detenció de 19 treballadors contractats de forma fictícia.


Durant dos anys i mig d'investigació, els agents han creuat dades amb els diferents informes aportats per la Inspecció Provincial de Treball, l'Oficina d'Estrangeria de la Subdelegació del Govern d'Alacant, l'Institut Nacional de la Seguretat Social, el Servei d'Ocupació Estatal (SEPE) i la Tresoreria General de Seguretat Social.


Amb aquesta operació s'han detingut un total de 38 persones de diferents nacionalitats, que la majoria d'ells van aconseguir contractes de treball en diverses empreses amb diferents propòsits, o bé el cobrament de prestacions, o l'obtenció i renovació de residència, o bé la concessió de préstecs o l'acumulació de temps de carència d'alta a la Tresoreria General de la Seguretat Social per a execució de drets en un futur.


Els perjudicis econòmics soferts pel Servei Públic d'Ocupació Estatal derivats dels pagaments realitzats als supòsits treballadors en concepte de prestacions i subsidis per atur i passi a situació de jubilació superen els 120.000 euros.


La investigació ha estat portada a terme per agents de la Brigada d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de la Policia Nacional de Benidorm.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH