Més del 95% dels beneficiaris del bo social encara no havia renovat l'ajuda abans de març

|

electricitat 1


Més del 95% dels beneficiaris del bo social de la llum encara no havia renovat a 28 de febrer la seva ajuda, en gaudir d'aquest descompte en la factura de l'electricitat sota els criteris aprovats pel Govern en 2009 i no sota la nova normativa del bo social i del consumidor vulnerable, aprovada l'octubre de 2017.


A data de 28 de febrer d'aquest any, únicament el 4,6% dels beneficiaris del bo social ho feien ja sota els últims criteris establerts pel Govern central en la seva regulació de consumidor vulnerable, 108.028 consumidors d'un total de 2.353.397 consumidors amb l'ajuda reconeguda.


Així es desprèn de la resposta donada pel Govern central, a la bateria de preguntes registrada pel portaveu d'Energia d'Esquerra Republicana, Joan Capdevila, que s'havia interessat al Congrés pel nombre de consumidors d'aquest ajut que haguessin efectuat la seva renovació, després dels canvis en el reglament de consumidor vulnerable del bo social.


Per seguir gaudint d'aquesta ajuda, dirigida a combatre la pobresa energètica, el Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital havia fixat el dia 10 d'abril com a data límit per a renovar-la, ja sota els nous criteris.


No obstant això, el Govern va optar per ajornar sis mesos, fins al mes d'octubre, aquest termini habilitat perquè els consumidors acollits a l'anterior esquema del bo social poguessin sol·licitar la seva inclusió en el nou model.


Diverses formacions, entre elles Esquerra Republicana, havien sol·licitat al Govern central l'ampliació d'aquest termini davant les dificultats a què, criticaven, havien de enfrontar-se els potencials beneficiaris per accedir als ajuts, fet que comporta que anticipaven un important descens dels descomptes atorgats.


6.204 CONSUMIDORS MENYS AMB BO


En la seva resposta, datada el passat 24 de maig, el Govern afirma que la Comissió Nacional dels Mercats de la Competència (CNMC) no disposa del nombre de consumidors que han renovat aquesta ajuda després d'aquest decret, encara que ofereix el nombre de beneficiaris abans just d'entrar en vigor aquest decret, a 31 d'octubre, i l'última dada disponible, de 28 de febrer.


Entre les dues dates es registra una caiguda de beneficiaris de 6.204 consumidors, un 0,26% menys, encara que l'Executiu matisa que aquest descens no té una correlació directa amb el nombre de renovacions, ja que no totes les persones que falten de l'antic criteri han procedit a la seva renovació, ni tots els del nou criteri procedeixen d'una renovació de l'ajut.


Així, postil·la el Govern central, algunes de les persones que estan acollides al bo social sota els nous criteris pot ser que hagin accedit al mateix per primera vegada i també hi pot haver persones que, amb el canvi de condicions, ja no poden accedir-hi.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH