La banca rep 1,13 milions de demandes per clàusules sòl, de les que n'ha rebutjat el 60%

|

clàusules sòl


El mecanisme extrajudicial per resoldre el conflicte de les clàusules sòl creat pel Govern central el gener de l'any passat va rebre un total de 1,13 milions de reclamacions fins al tancament del mes de març de 2018, de les quals només va estimar i va arribar a acord en el 40,75% dels casos.


Així ho indiquen les dades que les entitats de crèdit remeten mensualment a través del Banc d'Espanya a la comissió de seguiment, control i avaluació de les reclamacions efectuades per a la protecció dels consumidors en matèria de clàusules sòl, que han estat analitzats aquest dilluns a la tercera reunió d'aquesta comissió.


D'aquestes 1,13 milions de demandes, van ser estimades 502.564 (44,21%), però només es va assolir un acord entre el client i el banc en 463.236 ocasions, ja sigui mitjançant la devolució en efectiu (406.940 demandes) o amb altres mesures compensatòries (40.940).


Així, el 59,25% les reclamacions no s'han resolt amb acord per al client. En concret, la banca va desestimar 222.896 reclamacions (19,61%) i no va admetre 386.024 (33,96%). De la seva banda, 10.826 reclamacions van ser desistides pel client (0,95%) i 14.313 (1,25%) estan encara pendents d'analitzar.


El president de l'Associació per a la Defensa de Consumidors i Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae), Manuel Pardos, ha denunciat que només un de cada quatre afectats ha aconseguit rescabalament per aquest frau a la via extrajudicial, mentre que als jutjats -on s'havien presentat 223.449 reclamacions relatives a clàusules sòl fins a la mateixa data- s'ha donat la raó a "pràcticament tots" els consumidors.


Pardos ha denunciat que la comissió de seguiment del mecanisme extrajudicial "no ha servit per a res", ja que la meitat de demandes han estat admeses o desestimades i que, en els casos d'acord, "la banca ha donat el que ha volgut, quan ha volgut ia qui ha volgut ".


"Tenim una banca que no va a aconseguir restaurar mai la confiança dels seus clients i que, a aquest pas, creiem que acabarà sent absorbida per una banca europea més raonable i amable amb els consumidors", ha indicat el president d'Adicae, que va sol·licitar al consell de consumidors i usuaris que es retiri de la comissió.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH