Indemnitzen amb 130.000 euros un pacient per les seqüeles després d'una operació de columna

|

Intervencionquirurgica


El Servei Català de Salut (CatSalut) ha acordat indemnitzar amb un import de 130.733 euros un pacient per les lesions ocasionades després d'una intervenció quirúrgica de columna pel trencament dels cargols col·locats a nivell de L4 L5.


L'acord assolit entre el CatSalut, l'asseguradora Zurich i els serveis jurídics del Defensor del Pacient -que van tramitar la reclamació de responsabilitat patrimonial- és en concepte de "indemnització total i definitiva" pels danys.


El pacient, de 51 anys, havia estat diagnosticat el 2001 d'una hèrnia discal L5-S1 esquerra, motiu pel qual es va sotmetre a una intervenció quirúrgica microdistectomía.


A partir de 2006, se li va practicar un electromiograma que informava de recidiva de l'hèrnia a la S1, el que el va obligar a sotmetre a diversos tractaments, així com una nova operació, després de la qual es va mantenir el quadre de dolor que augmentava amb els moviments.


El 2008, el pacient es va sotmetre a un hospital de Barcelona a una nova intervenció quirúrgica -artrodesis lumbar- mitjançant la col·locació de dos cargols a nivell de la L5 i barres a nivell de la S1, després de la qual el quadre es va agreujar, en convertir- en invalidant i requerir la presa constant de tractament farmacològic.


Segons El Defensor del Pacient, malgrat el quadre de dolor i el resultat de la radiografia realitzada el 2010 que informava de la "ruptura no desplaçada d'un dels cargols inferiors de la osteosíntesi transpedicular L5-S1", el facultatiu va manifestar que tot estava bé , i el 2012 una radiografia va mostrar el trencament de tots dos cargols inferiors, el resultat no va ser comunicat al pacient.


El facultatiu, segons l'associació, "no només es va equivocar en la selecció dels cargols, a col·locar-los de poc diàmetre, sinó que la seva col·locació també va ser defectuosa en ubicar fora de l'espai L4 L5", cosa que va provocar el seu trencament progressiva.


El pacient va continuar amb dolors fins que el 2014 va consultar amb un altre hospital, que el va informar del trencament dels cargols des de 2010, i va indicar la realització d'una nova intervenció per a l'extracció i col·locació de cargols, i el quadre de dolor constant ha provocat una incapacitat total i un trastorn depressiu al pacient.

1 Comentaris

1

Felicidades, pero no todos tenemos la misma suerte. Me alegro por el . A pesar de que no está pagado por todo.lo que ha pasado

escrit per Patricia 07/jun/18    15:45 h.

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH