diumenge, 31 de maig de 2020

El preu de l'habitatge puja un 4,2% a Catalunya

|

Recurs carrers habitatges


Catalunya va tancar el primer trimestre de 2018 amb la venda de 21.069 habitatges, un 3,2% més, i els preus van continuar creixent encara que a un ritme més moderat, de l'4,2%, empesos pels increments registrats a Barcelona.


La gran part de les transaccions les aglutinar la província de Barcelona (68%), si bé els majors increments els van experimentar Lleida (22,1%) i Tarragona (13,2%), segons dades de BBVA Research.


Aquest dinamisme de la demanda ha afavorit l'increment dels preus de l'habitatge, la mitjana de creixement (4,2%) és superior al del conjunt d'Espanya (2,7%).


Barcelona és la província on més s'ha revaloritzat l'habitatge, ja que en 2016 i 2017 el metre quadrat va créixer per sobre del 6%, si bé en el primer trimestre de l'any la taxa de creixement interanual es va moderar fins al 5,3%.


A les altres províncies catalanes els preus també van créixer en el primer trimestre del 2018 a taxes més moderades que en trimestres previs: a Lleida va créixer un 1,2% respecte al primer trimestre del 2017, a Tarragona ho va fer el 1,0% i en Girona el 0,6%.


COMPOSICIÓ DE LA DEMANDA


La composició de la demanda varia per províncies, ja que a Barcelona destaca l'adquisició de primer habitatge, és a dir, l'adquirida per residents a la pròpia província, i el 2017 un 83% de les transaccions a la província van ser signades per barcelonins.


A Girona, en canvi, destaquen els compradors estrangers, que van suposar el 30% del total d'adquisicions registrades l'any passat, amb un creixement del 14,3% respecte a 2016; a Tarragona la demanda per part d'estrangers és superior a la mitjana nacional, ia Lleida destaca també la demanda de segona residència.


A més, els barcelonins són els principals compradors d'habitatge a Girona (85,2%), Lleida (64,6%) i Tarragona (68,3%), mentre que es decanten per Barcelona els madrilenys (45,8%) i gironines (12,6%).


Pel que fa a les vendes a residents estrangers, destaquen els francesos, que signen un 24,95% del total de vendes registrades per ciutadans no espanyols, seguits de la Xina (8,1%) i Itàlia (5,7%).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH