dimarts, 21 de gener de 2020

Aigües de Barcelona promourà amb els restauradors el consum gratuït d'aigua de l'aixeta

|

Aigua aixeta restaurant


Aigües de Barcelona, juntament amb bars i restaurants, llançarà a finals d'any una campanya per promoure el consum d'aigua de l'aixeta de forma gratuïta en el sector de la restauració, i ho farà en un gest per "universalitzar" aquest servei tenint en compte qualitat, sostenibilitat i la nova directiva europea de consum d'aigua, han explicat fonts de la companyia a Europa Press.


L'empresa distribuïdora a l'àrea metropolitana treballa en un acord amb l'Associació de Restaurants Sostenibles per a la consecució d'un moviment en defensa de la qualitat i salubritat de l'aigua de l'aixeta de la ciutat, per ser la que més controls passa.


Abans del llançament de la campanya, els Germans Torres es convertiran en capdavanters d'aquesta pràctica, servint aigua de l'aixeta als seus comensals a partir d'octubre a través d'una gerra i un got de disseny a càrrec de l'Escola Universitària de Disseny i Enginyeria Elisava , fruit d'un conveni amb l'empresa.


Elisava també s'encarregarà de dissenyar l'ampolla que Aigües de Barcelona oferirà a tots els restaurants que implantin aquest servei durant la primera etapa de llançament.


GARANTIA SANITÀRIA TOTAL DE L'AIGUA DE BARCELONA


D'aquesta manera, bars, restaurants podran facilitar i promoure aquest consum, de la mateixa manera que proveeixen pa i coberts a la taula de forma habitual.


Un document de la companyia d'aigües consultat per Europa Press, ressalta l a "garantia sanitària total" de l'aigua de Barcelona, per la gestió, potabilització i control que es realitza.

Amb aquesta iniciativa volen desmuntar tòpics que envolten l'aigua de la ciutat, i abordar la confusió general entre els termes de "qualitat" i de "gust / sabor" amb una defensa de les propietats del clor --per ser la substància que més vides ha salvat després de la penicilina--, a més de la bondat per a l'organisme de calci i sals minerals.


L'objectiu final és que, mitjançant un major consum d'aigua de l'aixeta, es redueixi la generació de residus, i en conseqüència els gasos d'efecte hivernacle.


ENTRE 1.000 I 1.500 CONTROLS DIARIS


Després que País Basc, Navarra i Andalusia hagin començat a preparar lleis per obligar a prestar aquest servei bàsic sense cost, aquesta proposta posarà l'accent també en la sostenibilitat i la reducció de residus generats i, com a conseqüència, de gasos d'efecte hivernacle.


A la presentació de l'Informe de Desenvolupament Sostenible 2017, l'ecòleg i president de la Comissió de Sostenibilitat d'Aigües de Barcelona, Ramon Folch, destacava: "La clau de la nostra filosofia sostenibilista és que ens ho creiem", i ressaltava que aquesta mirada forma part integral de la cultura de l'empresa, que fa entre 1.000 i 1.500 controls diaris de l'aigua.


EVITAR CONFRONTACIÓ AMB L'AIGUA EMBOTELLADA


Sota el marc de la nova directiva d'Aigua de Consum de la Unió Europea (UE) i d'una estratègia global de l'empresa en relació a la sostenibilitat, la campanya no vol ser una confrontació amb l'aigua embotellada, considerada un producte totalment diferent.


La directiva europea fa a la qualitat de les aigües destinades al consum humà, i atorga a l'aigua el caràcter d'aliment, el que endureix els tractaments de seguretat i demana als estats realitzar campanyes informatives sobre la qualitat de l'aigua, així com facilitar la seva consum.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH