dissabte, 30 de maig de 2020

Andalusia prohibeix vendre habitatges socials a empreses i fons voltor

|

habitatges


El Consell de Govern de la Junta d'Andalusia ha aprovat aquest dimarts un decret que té com a objectiu reforçar i 'blindar' el caràcter social del parc  d'habitatges de titularitat pública en prohibir la venda d'aquest tipus de pisos a empreses privades.


L'anomenat Decret de Defensa de l'Habitatge del Parc Públic Residencial de la Comunitat Autònoma d'Andalusia, busca adaptar la normativa a la situació actual del sector immobiliari i augmentar les garanties per evitar que els pisos protegits puguin acabar en mans dels anomenats 'fons voltor', amb el consegüent perjudici per a les famílies amb escassos recursos.


El portaveu de l'Executiu andalús, Juan Carlos Blanco, va explicar així que, per a això, el text prohibeix expressament la venda d'un habitatge propietat de qualsevol administració pública a persones jurídiques.


D'aquesta manera, el govern regional assegura donar carta de naturalesa legal a una mesura que assegura ja s'aplica en la pràctica, ja que mai ha realitzat aquest tipus d'operacions amb entitats privades amb ànim lucratiu.


El decret aprovat, que ha comptat amb una àmplia participació dels agents socials a través de l'Observatori Andalús de l'Habitatge, incorpora també mesures que garanteixen el compliment de la funció social dels pisos protegits.


Entre elles, defineix amb més detall qui poden ser titulars d'habitatges protegits i en quines situacions pot accedir a la mateixa, fixant nous mecanismes per assegurar que siguin sempre domicili habitual i permanent de les famílies adjudicatàries.


D'aquesta manera, la norma estableix que es beneficiïn d'aquest tipus de pisos persones físiques, mai les jurídiques (empreses), si bé s'exceptua a les entitats sense ànim de lucre, que podran ser arrendatàries sempre que els usuaris finals pertanyin a col·lectius amb especials dificultats per a l'accés a un habitatge.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH