divendres, 5 de juny de 2020

Gairebé 700.000 famílies no tenen mitjans per cobrir la criança dels fills

|

Save the Children gru00e1fico

Gairebé 700.000 llars a Espanya no aconsegueixen cobrir el cost mínim per poder criar un fill en condicions dignes ni per a assegurar el seu correcte desenvolupament i benestar, segons un estudi presentat per Save de Children.


L'organització estima entre 480 i 590 euros la xifra necessària per poder criar un fill en condicions adequades i davant aquesta situació urgeix el Govern central a incrementar la quantia de la prestació per fill a càrrec fins als 100 euros al mes.


Segons l'organització, els costos de criança suposen a Espanya un percentatge molt elevat de les despeses familiars on el salari mínim és de 858 euros mensuals i on el salari mitjà és de 1.600 euros mensuals.


Segons l'organització, la despesa educativa, que va de 119 a 159 euros mensuals depenent de la comunitat autònoma, se suma a molts altres despeses que les llars amb infants a càrrec han d'afrontar.


Per a la franja de 0 a 3 anys la despesa més elevada és el de conciliació, que inclou el cost de l'escola infantil o de les activitats extraescolars i que representa entre un 30 per cent i gairebé un 40 per cent depenent de la comunitat autònoma en la qual resideixi.


Per a la forquilla de 4 a 6 anys i de 7 a 12 anys les partides més elevades són les d'educació, alimentació i conciliació. Les despeses d'alimentació, educació i despeses extraordinàries augmenten a partir dels 13 anys.


COMUNITATS


Per comunitats autònomes, el cost mitjà de vida és de 536 euros, que s'eleva a 626 en aquelles regions amb cost de vida alt, el que suposen 90 euros de diferència entre unes i altres.


Les partides que presenten majors diferències són despeses educatius (29%), despeses corrents de l'habitatge (22%), despeses extraordinàries (15%) i despeses de conciliació (13%).


Aquestes dades posen en evidència, segons Save The Children, que moltes famílies hagin de fer un "immens esforç econòmic" per garantir que els seus fills creixin i es desenvolupin en les condicions adequades.


A Espanya, el 28,3% dels nens viuen en risc de pobresa infantil, el que representa més de 2,2 milions de nens, i el 26,3% de les llars amb fills menors de 18 anys es troben en situació de pobresa, un 40% en el cas de les llars amb un sol adult a càrrec, majoritàriament dones.


Davant d'aquesta situació, l'organització reclama prestacions de l'Estat per a les famílies més vulnerables per cobrir les necessitats més bàsiques i ha recordat que, a Espanya, aquestes ajudes són de les més baixes d'Europa.


La quantia de la principal prestació dissenyada per a aquests efectes, la prestació per fill a càrrec (de 24 euros al mes per a les famílies més pobres) no arriba a cobrir el 5% del cost de la criança d'un fill.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH