dimecres, 24 de abril de 2019

El futbol i la gallina d'or

Carmen P .Flores

Javier tebas gener 1


Diuen que la política crea estranys companys de llit. Hi ha prou proves d'això. En el món del futbol, en aquests temps, hi ha companys de "llit" ideològicament oposats, però amb llaç d'unió: els diners.


El futbol ha deixat de banda la seva faceta d'esport per a convertir-se en espectacle i en una fàbrica de fer diners per a una part dels jugadors de la primera divisió, però també per a molts membres de les juntes directives dels equips de futbol i per bastants empresaris. La proposta de la Lliga Professional de Futbol que presideix el polèmic Javier Tebas anunciava la possibilitat que el partit de lliga Girona-Barcelona pogués celebrar a Miami. No és una idea seva, sinó del seu gran "amic" Jaume Roures. Aquest últim, comunista reconvertit a independentista, i Tebas, molt de dreta, però ja se sap que els extrems es toquen, sobretot si hi ha el vil metall pel mig. En aquest duet també han entrat el germà de Pep Guardiola, que és soci majoritari del Girona.


La celebració del partit en qüestió no ha caigut gens bé a la Reial Federació Espanyola de Futbol, que s'oposa a l'esdeveniment esportiu. Al Govern d'Espanya, la idea no és que li entusiasmi molt a causa de la deriva independentista d'alguns dels protagonistes i el que pugui significar. Internacionalitzar el conflicte de Catalunya als EUA? Aquest és el temor. A més cal afegir al problema la postura de la FIFA que no està tampoc per la feina. Al final l'última paraula la tindrà el Govern?


Pot passar que Roures i Guardiola garanteixin que no succeirà res de res. El Girona podria cobrar pel partit, en cas de celebrar dos milions d'euros que li va molt bé a les seves arques.


Jaume Roures fins fa ben poc era el rei de les transmissions del futbol i té posats els seus diversos negocis en el camp audiovisual, tant a Espanya com fora d'ella. En l'aventura empresarial, Roures sempre ha estat acompanyat del seu soci Tatxo Benet, un periodista convertit en empresari d'èxit i també molt vinculat al món del futbol, ja que va ser president del Lleida.


Javier Tebas compta amb un entramat de més de 20 de societats molt diverses, algunes d'elles vinculades al món del futbol i ha estat soci de Jaume Roures en alguna d'elles.


En qualsevol activitat cal innovar, diuen, i en el futbol és evident que també. Cal pagar les fitxes, que no són baixes, dels jugadors i tota la logística que envolta al major espectacle del món. Ara bé que alguns personatges s'aprofitin de la seva situació professional per engreixar més encara el seu compte corrent i utilitzar l'esport per altres circumstàncies que res té a veure amb el mateix, és realment indignant. Algú hauria de vetllar, de veritat, perquè el futbol no es prostitueixi encara més. Al final pot passar que de tant explotar la gallina d'or a aquesta la matin entre tots.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH