diumenge, 5 de abril de 2020

CaixaBank ven la seva participació a Repsol

|

Caixabank 12 gener 1


El consell d'administració de CaixaBank ha acordat desprendre's de tota la participació que l'entitat té a Repsol, que representa el 9,36% del capital social de l'energètica, mitjançant un programa de vendes abans que conclogui el primer trimestre del 2019.


El procés de venda s'articularà, d'una banda, mitjançant la liquidació anticipada dels dos contractes de permuta de renda viarable existents ( 'equity swap') representatius del 4,61% de la participació de CaixaBank en Repsol.


El 'equity swap' és un derivat que permet a l'entitat bancària assegurar-se un preu de venda i mantenir els drets polítics a costa de cedir temporalment a un tercer els drets econòmics de la participació.


D'altra banda, l'entitat començarà immediatament un programa de vendes per al restant 4,75%, amb l'objectiu de finalitzar-lo abans del primer trimestre del 2019. Les vendes es limitaran diàriament a un màxim del 15% del volum negociat en el dia.


Els consellers dominicals de CaixaBank en el consell d'administració de Repsol, Jordi Gual, president de l'entitat financera, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat, han presentat la seva renúncia al càrrec.


CaixaBank passa a comptabilitzar la participació del 4,75% a Repsol com a actiu financer a valor raonable amb canvis en un altre resultat global.


D'aquesta manera, les oscil·lacions en la cotització de la petroliera seran registrades en patrimoni i no tindran efecte en el compte de resultats.


PÈRDUA DE 450 MILIONS


L'entitat financera estima que aquest programa de vendes de la participació a Repsol resultarà en una pèrdua extraordinària neta de, aproximadament, 450 milions d'euros en el compte de resultats del tercer trimestre del 2018.


A més, l'entitat reitera el seu actual objectiu de retorn sobre capital tangible (ROTE) de l'9-11% per 2018.


CaixaBank emmarca aquesta operació en els objectius del pla estratègic 2015-2018 de l'entitat, entre els quals s'incloïa reduir el pes del consum de capital de la cartera de participades, que al tancament de 2014 arribava al 16%.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH