dimarts, 1 de desembre de 2020

Les administracions públiques maltracten als nostres avis

Ramiro Grau Morancho
Advocat i escriptor

Acadèmic Corresponent de la Real Academia de Jurisprudencia y Legislación.

oficina


La meva sogra té 84 anys, i és vídua. A Déu gràcies, es val per a ella, i viu sola. Tanmateix, i com és lògic, estem molt pendents i l'ajudem en tot el que podem, sobretot quan es tracta de fer gestions en organismes oficials, empreses de subministraments, etc.


En els últims temps, a mesura que es va "bolivarizando" Espanya, les administracions públiques ofereixen tarifes reduïdes per determinats subministraments, o subvencions per la instal·lació d'ascensors en cases on no hi ha, per exemple.


Així mateix l'empresa d'autobusos urbans de Saragossa, i suposo que les de tot Espanya, o la Telefònica, la companyia del gas, d'electricitat (aquest robatori mensual a milions d'espanyols), etc., permeten acollir-se a reduccions de quotes ..., prèvia presentació d'una ingent quantitat de documents, que cal anar a demanar a Hisenda, a la Seguretat Social, a l'Ajuntament, etc.


Organismes tots ells que ara "ja passen" d'atendre els ciutadans dins de l'horari d'obertura al públic, que sol ser de dilluns a divendres, de 9 del matí a les 14 hores, de mitjana ... De manera que quan vas allà , ves a uns indolents empleats xafardejant, veient xorrades per internet o passant de tot, que et diuen que com no has demanat hora per internet !, doncs que no et poden atendre.


Com va a demanar hora per Internet una senyora de 84 anys, amb escassos estudis primaris, i que ni tan sols sabia gestionar un mòbil dels antics que al seu dia li facilitem, perquè pogués portar a la bossa i tenir-la sempre localitzada ...?


Situació que, molt em temo, es repeteix en centenars de milers de famílies espanyoles, possiblement en milions.


Comprenc que els tres milions i mig d'empleats públics de què ens "hem dotat", més el mig milió de polítics professionalitzats, han de justificar els seus sous, i fer veure que fan alguna cosa ..., ni que sigui tocar els collons als quals els paguen el sou.


No seria preferible, per simplificar tots aquests tràmits, atendre directament als ciutadans i contribuents que, repeteixo, som els que els paguem el sou, i fer-nos signar una autorització per poder accedir a les nostres dades cadastrals, fiscals, de seguretat social, de renda, de patrimoni ..., i no "obligar" a persones de 80 o 90 anys a anar amunt i avall, com ànimes en pena, amb un gran esforç físic i personal, de cossos ja minvats per la vida, la criança dels fills, la feina, les malalties, etc ...?


Tan difícil és tenir una mica d'humanitat amb els altres?

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Més autors

Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH