Isidre Fainé estén la mà a Pedro Sánchez per lluitar contra la pobresa infantil

|

Fainé


El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, s'ha mostrat disposat a donar suport al president del Govern, Pedro Sánchez, en el seu nou pla de lluita contra la pobresa infantil, posant a disposició l'experiència de la fundació amb el bagatge dels deu anys del programa CaixaProinfància.


En una entrevista d''El Nuevo Lunes', ha afirmat que, a l'espera de concretar-se, la Fundació reafirma aquesta voluntat i compromís i s'aportarà part del finançament a aquest nou pla per augmentar el nombre de menors en risc d'exclusió social que percebran aquesta ajuda alimentària i suport per eradicar l'abandonament escolar.


En preguntar per les prioritats de l'economia espanyola, Fainé defensa que és convenient, i no només a Espanya, un canvi de terç en la política econòmica, movent l'eix d'actuació amb un propòsit ambiciós: "Que el creixement no sigui només sostenible sinó també inclusiu ".

Enumera en aquest cas factors com la qualitat del sistema educatiu, el correcte funcionament del mercat laboral, un disseny encertat del sistema tributari, la regulació adequada de la competència entre les empreses o el foment de l'emprenedoria.


Sobre com s'imagina La Caixa d'aquí a deu anys, Fainé ha afirmat que la veu igual i diferent; igual en el sentit que conservi la seva essència, la seva cultura i el seu compromís fundacional, però diferent per que hagi estat capaç d'adaptar aquestes tres característiques als nous reptes.


"ESTIC PER AJUDAR"


En el pla polític i preguntat pels presidents que Espanya ha tingut en democràcia, Isidre Fainé ha constatat que la seva opinió és, en general, bona: "Tots han actuat amb la millor voluntat i amb tota la seva capacitat davant problemes colossals".


No obstant això, el directiu deixa clar que no es fica en política: "Jo estic per ajudar, però sempre he tingut un perfil polític distant", assegura, després de recordar que signa acords amb les diferents autonomies, de tots els colors.


En aquest sentit també afegeix que no va a les conferències que pronuncien -"més bé les evito"-, encara que afirma que si un president li crida acudeix pressa.


Sobre les seves idees polítiques, explica que està molt obert a tot, però sense cap extremisme: "Sóc més aviat moderat en política; m'he mogut sempre en les idees socialdemòcrates".


DECISIONS


En preguntar per decisions que han hagut d'afrontar, com el trasllat de seus socials, Fainé explica que quan es va veure que hi podia haver un problema de liquiditat a mitjà termini es va haver de prendre una "decisió dràstica", sense comptar amb ningú.


"Coneixent el Banc Central Europeu, davant d'un problema de liquiditat haguéssim perdut tot el capital, com ha passat en altres bancs", sosté.


Afegeix que es va optar per Palma per respecte a la història de l'entitat --Balears és un dels territoris fundacionals de la Caixa-, i per mantenir l'essència.


Insisteix que va ser una de les decisions "més difícils" perquè se sent molt català, molt espanyol i molt europeu.


En aquest context, Fainé reitera que el seu interès prioritari és l'enteniment, l'estabilitat i la seguretat per a clients i empleats, actuant amb sentit comú i la prudència necessàries.

"La negociació sincera és clau per arribar a un acord definitiu", afegeix.


EMPRESES


En l'àmbit empresarial i sobre la venda de Repsol, afirma que des del moment de la desconsolidació de La Caixa ell s'ha mantingut al marge, com li va demanar el Banc Central Europeu, que exigeix la col·locació de muralles xineses entre la Fundació i Caixabank.


Assegura que la venda la va decidir el consell del banc en discussió interna i afegeix que la participació en Repsol no era estratègica; es va entrar en l'accionariat per defensar a Gas Natural.


A més, remarca que la banca comercial no li agraden les participacions industrials, i defensa la presència a Telefónica per les sinergies que es reben en telecomunicacions.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH