FCC i altres constructores, investigades per pràctiques anticompentitivas

|

FCC


La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha acordat l'obertura d'un expedient sancionador contra Acciona Construcció, Corsán-Corviam Construcció, Dragados, FCC Construcción, Ferrovial Agromán, OHL i Sacyr Construcció per possibles pràctiques anticompetitives en licitacions de l'Administració Pública per a la construcció i rehabilitació d'infraestructures i edificis.


En concret, segons la CNMC, les pràctiques anticompetitives haurien consistit en acords i intercanvis d'informació entre aquestes empreses amb l'objecte i / o efecte de restringir la competència, en l'àmbit de les licitacions convocades per les diferents administracions públiques per a la construcció i rehabilitació d'infraestructures i edificis.


Aquests acords i intercanvis haurien tingut una especial incidència en la preparació de les seves ofertes tècniques de cara a aquestes licitacions i s'haurien instrumentat, entre altres vies, mitjançant la constitució d'un grup estable i formal constituït per les esmentades empreses.


D'aquesta manera, decidien amb caràcter setmanal si contractaven conjuntament els diferents aspectes que incloïa l'oferta tècnica de les licitacions que anaven fent-se públiques.


Aquest expedient té el seu origen en determinada documentació trobada durant la instrucció d'un altre expedient i que no tenia relació amb el cas que s'estava investigant.


En conseqüència, la direcció de Competència de la CNMC va procedir a incorporar aquesta informació en un expedient diferent. En el marc d'aquest nou expedient la CNMC va dur a terme inspeccions domiciliàries en quatre de les empreses incoades.


Així, a la vista de la informació disponible i de la documentació recollida en el marc d'aquestes inspeccions, la direcció de Competència de la CNMC considera que hi ha indicis racionals de la comissió per part d'Acciona Construcció, Corsán-Corviam Construcció, Dragados, FCC construcció, Ferrovial Agromán, OHL i Sacyr construcció de possibles infraccions de l'article 1 de la Llei de Defensa de la Competència i del 101 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE).


La incoació d'aquest expedient no prejutja el resultat final de la investigació. S'obre ara un període màxim de 18 mesos per a la instrucció de l'expedient i per a la seva resolució per la CNMC.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH